Medvedev: Odbijanje Ukrajine da pregovara je korisno za Rusiju

31.07.2023

12:16

0

Zelenski je doneo ukaz kojim se zabranjuju pregovori sa Putinom

Medvedev: Odbijanje Ukrajine da pregovara je korisno za Rusiju
Dmitrij Medvedev - Copyright Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Odbijanje Ukrajine da pregovara omogućiće Rusiji da završi ono što je započela u toku specijalne vojne operacije, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je na Telegramu napisao da je za Moskvu korisno što su ukrajinske vlasti iznele neodrživu „formulu mira“, odbijajući druge formate dijaloga.

Medvedev je podsetio da je početkom oktobra predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski odobrio odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu o nemogućnosti pregovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. 

Ruski lider je tokom vikenda na samitu Rusija-Afrika istakao da Moskva nije odbila mirovne pregovore o Ukrajini, dok je Kijev potpisao ukaz o njihovoj zabrani.

- Ja stalno govorim da nikada nismo odbili mirovne pregovore. Ali ako se tamo potpiše dekret o zabrani pregovora... Kažem, postoji uredba o zabrani pregovora, ali mi ne odbijamo da pregovaramo, tako su juče mislili ljudi za stolom, razmenili poglede, ali kako da insistiraju na tome - rekao je on i dodao de je, da bi proces počeo, potrebna saglasnost  obe strane.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike