Oglasila se kandidatkinja za predsednicu SAD: "Odbacila bih sve optužbe protiv Asanža"

30.07.2023

22:35

0

Asanž, australijski državljanin koji je zatvoren u Velikoj Britaniji, bori se protiv ekstradicije u SAD, gde ga traže po 18 optužbi

Oglasila se kandidatkinja za predsednicu SAD: "Odbacila bih sve optužbe protiv Asanža"
Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Merijen Vilijamson, koja se bori da postane kandidatkinja Demokratske stranke za predsednicu SAD, poručila je danas da bi odbacila sve optužbe protiv vlasnika "Vikiliksa" Džulijana Asanža.

"Odbacivanje svih optužbi protiv Džulijana Asanža je na mojoj listi za prvi dan", navela je Vilijamson na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

 

 

Ona je to napisala, komentarišući objavu bivšeg grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa koji je kritikovao američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog toga što je u Senatu podržao invaziju na Irak, dodavši da "sada do smrti progoni Džulijana koji je razotkio zločine koje su počinile američke snage u Iraku".

Asanž, australijski državljanin koji je zatvoren u Velikoj Britaniji, bori se protiv ekstradicije u SAD, gde ga traže po 18 optužbi za objavljivanje poverljivih spisa američke vojske i diplomatskih depeša kojima je razotkrio ratne zločine koje su počinile snage SAD.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike