Džo Bajden priznao da ima sedmo unuče: Prvi put pričao o Hanterovoj vanbračnoj ćerki

29.07.2023

11:03

0

Američki lider je naglasio da ovo nije političko pitanje, već porodična stvar

Džo Bajden priznao da ima sedmo unuče: Prvi put pričao o Hanterovoj vanbračnoj ćerki
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džozef Bajden prvi put je javno priznao postojanje svoje sedme unuke, četvorogodišnje devojčice Nejvi, ćerke njegovog sina Hantera i Landen Roberts iz Arkanzasa.

- Naš sin Hanter i Landen rade zajedno na negovanju odnosa koji je u najboljem interesu njihove ćerke Nejvi, čuvajući njenu privatnost što je više moguće - izjavio je američki predsednik.

Ovo je bilo prvo priznanje predsednika Bajdena da ima sedmo unuče.

Američki lider je naglasio da ovo nije političko pitanje, već porodična stvar, i dodao da on i prva dama žele samo najbolje za sve svoje unuke, uključujući Nejvi.

Očinstvo Hantera Bajdena utvrđeno je DNK testiranjem nakon što ga je Landen Roberts tužila, tražeći novac za izdržavanje deteta. Upoznavanje Hantera i Landen opisano je kao susret koji se dogodio dok je on bio duboko zavisan od alkohola i droga, uključujući krek kokain.

Hanter je u svojim memoarima iz 2021. godine priznao svoje greške, rekavši: "Nisam se sećao našeg susreta. Toliko sam malo imao veze sa bilo kim. Bio sam u haosu, ali sam za taj haos preuzeo odgovornost".

Profimedia
 

Iako je Bajden poznat po privrženosti porodici, suočavao se sa kritikama političkih rivala i stručnjaka zbog toga što nije ranije priznao svoju unuku.

Bajdenovi unuci su imali značajnu ulogu tokom njegovog predsedničkog mandata, često prateći predsednika ili prvu damu na putovanjima i redovno posećujući Belu kuću. On je čak pripisao zasluge svojim unucima što su ga ubedili da uđe u trku za Belu kuću 2020. godine.

Međutim, nije navedeno da li će Bajdenovi posetiti svoju unuku Nejvi i njenu majku Landen, koje sada žive u Arkanzasu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike