Bajden u borbi sa vrućinama: Traži upozorenje o opasnosti od toplote i daje milijardu dolara za sadnju drveća

27.07.2023

22:43

0

On je govoreći u Beloj kući naglasio da radnici imaju pravo na zaštitu od toplote u trenutku kada temperature rastu širom zemlje

Bajden u borbi sa vrućinama: Traži upozorenje o opasnosti od toplote i daje milijardu dolara za sadnju drveća
Copyright AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je zatražio od vršioca dužnosti sekretara za rad Džuli Su da izda upozorenje o opasnosti od toplote.

On je govoreći u Beloj kući naglasio da radnici imaju pravo na zaštitu od toplote u trenutku kada temperature rastu širom zemlje.

Bajden je takođe naveo da će američka šumarska služba dodeliti bespovratna sredstva od milijardu dolara gradovima za sadnju drveća, s ciljem da se ublaže posledice od preterane toplote.

Jak toplotni talas stigao je u istočni deo Sjedinjenih Američkih Država i pokrenuo upozorenja o opasnostima koje predstavljaju velika vrućina i vlaga, što će potrajati najmanje do subote.

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da to upozorenje važi za oko 180 miliona ljudi, ili oko polovine stanovništva SAD.

Zvaničnici u Njujorku, Vašingtonu, Filadelfiji i drugim velikim gradovima pozvali su ljude da izbegavaju rad ili igru napolju, da piju mnogo tečnosti i da obilaze svoje najbliže.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike