Iz Avganistana poleteo skoro prazan avion: Marinci nisu puštali na aerodrom, žena se odlučila na očajnički potez

26.08.2021

14:32 >> 14:53

0

Većina putnika nije mogla da se ukrca iako su imali sve papire

Iz Avganistana poleteo skoro prazan avion: Marinci nisu puštali na aerodrom, žena se odlučila na očajnički potez
Copyright Profimedia

Nakon što je pre nekoliko dana jedan američki avion povezao samo jednu putnicu, ženu jednog od vojnika, sa aerodroma u Kabulu danas je poleteo gotovo prazan avion zato što vojnici nisu hteli da u njega puste ljude bez obzira na to da li su imali papire ili ne.

Fotografiju unutrašnjosti aviona na društvenim mrežama je objavio novinar CNN-a Aleksandar Markuart, koji je u tvitu pojasnio da se radi o jednom od tri čarter leta koje su platili Džordž i Marija Abi-Habib, suosnivači kompanije “Sayara International”, smeštene u Vašingtonu, a koja je godinama poslovala u Avganistanu.

Pročitajte još

Detalje ovog leta, kojim je privilegiju da leti imao veoma mali broj ljudi, ispričao je Džordž Abi-Habib.

On je, kako kaže, platio čarterski let kojim je nameravao da Avganistance prebaci u Ugandu, ali je na aerodromu u Kabulu došlo do problema.

Američki marinci koji čuvaju ulaz u aerodrom nisu hteli da puste Avganistance koji su imali sve neophodne papire da se ukrcaju u avion.

Zbog toga je jedna žena poreklom iz Ugande morala da puzi kroz kanalizacionu cev da bi ušla na aerodrom, tvrdi Abi-Habib, koji je danima pokušavao da reši problem, da bi na kraju avion sa 345 mesta bio primoran da poleti iz Kabula sa samo 50 putnika.

Nešto slično se, kako pišu strani mediji, dogodilo sa časterskim letom koji je trebalo da odleti za Ukrajinu. Oko 40 Avganistanki koje su imale pravo da se ukrcaju američki marinci nisu pustili na aerodrom.

Pročitajte još

Posle dva dana avion sa 240 sedišta poleteo je sa oko 70 putnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike