Berlin u panici: Lavica šeta ulicama, lovci patroliraju gradom, ljudima naloženo da ostanu u zatvorenom, pojavio se i snimak (VIDEO)

20.07.2023

11:26

0

U potragu su uključeni i veterinari i helikopteri sa termo-kamerama

Berlin u panici: Lavica šeta ulicama, lovci patroliraju gradom, ljudima naloženo da ostanu u zatvorenom, pojavio se i snimak (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/BNONews

Berlinska policija upozorila je u četvrtak ujutru stanovnike u delovima prestonice da ostanu u zatvorenom prostoru jer je divlja životinja, za koju se veruje da je lavica, na slobodi i da se kreće u jugozapadnom delu nemačke prestonice.

- Molimo vas da izbegavate da napuštate kuću zbog odbegle divlje životinje u oblastima Klajnmahnov, Teltov i Štansdorf i da unesete svoje ljubimce u kuće. Naše kolege su na terenu i proveravaju situaciju - objavila je lokalna policija u četvrtak ujutro na Tviteru.

Policija je saopštila da divlja životinja još nije pronađena i apelovala na ljude da se obrate hitnim službama ako je primete.

U potragu su uključeni lovci, veterinari i helikopteri sa termo-kamerama.

Nemački mediji navode da su građani podigli uzbunu nakon što su videli životinju kako juri divlju svinju.

- Dva gospodina su napravila video-snimak telefonom, a čak su i iskusni policajci morali da kažu sa oprezom da se verovatno radi o lavici - rekao je portparol policije Danijel Kip za lokalni emiter Rbb.

 

 

Čini se da video koji se pojavio na Tviteru prikazuje veliku mačku u šumi.

Nijedan zoološki vrt ili cirkus nije prijavio nestanak životinje, tako da je nejasno odakle je došla.

Policija je i dalje pretraživala jugozapadne rubove grada dok je svitalo i veruje da bi zver mogla da spava u šumovitoj oblasti.

- Divlja životinja koja je odbegla još NIJE pronađena! I dalje vas molimo da ne izlazite iz kuće. Ako vidite životinju, pozovite broj za hitne slučajeve 110! - tvitovala je policija Brandenburga.

Potraga za lavicom usredsređena je na opštinu Klajnmahnov na južnom obodu Berlina. Opština ima oko 20.000 stanovnika.

Portparolka opštine rekla je da se deca iz vrtića ne puštaju u okolne bašte i da je prodavcima na pijaci savetovano da trenutno ne postavljaju tezge.

- Ovakve stvari se ne dešavaju svaki dan - dodala je ona.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike