Brod "Ikona mora" pet puta veći od Titanika: Najveći kruzer na svetu plovi Karibima, sa kapacitetom od 10.000 putnika

15.07.2023

22:45

0

Ovaj spektakularan brod, čija se izgradnja navodno procenjuje na 2 milijarde dolara, ima za cilj privući mlađu populaciju koja traži uzbuđenje i avanturu

Brod "Ikona mora" pet puta veći od Titanika: Najveći kruzer na svetu plovi Karibima, sa kapacitetom od 10.000 putnika
najveći kruzer na svetu - Copyright Foto:Printskrin/Tviter/@RoyalCaribbean

Kompanija Royal Caribbean obara rekorde izgradnjom najvećeg broda za krstarenje, ali ovaj prestižni naslov može biti kratkotrajan, jer već planiraju konstrukciju još većih kruzera.

"Ikona mora" je impresivan brod sa sedam bazena, vodenim parkom, 40 barova i restorana, protežući se na čak 20 paluba. Dug je 365 metara i ima impresivnu težinu od 250.800 tona, što je mnogo više u poređenju s legendarnim Titanikom koji je imao 46.329 bruto tona.

Ovaj spektakularan brod, čija se izgradnja navodno procenjuje na 2 milijarde dolara, ima za cilj privući mlađu populaciju koja traži uzbuđenje i avanturu, kao i one koji žele opuštajući beg.

 

 

"Ostrvo uzbuđenja" na brodu uključuje najveći plutajući vodeni park na svetu s toboganom visine 14 metara i ziplajnom na visini od 47 metara iznad okeana.

Takođe, gosti mogu uživati u mini golfu, penjanju po stenama i arkadama.

Najjeftinija karta za prvo putovanje u januaru 2024. godine iznosi 1.851 dolara, dok cene apartmana iznose oko 10.864 dolara po osobi. Ovo putovanje obećava nezaboravno iskustvo i luksuz za sve goste koji se ukrcavaju na ovaj impresivni brod.

 

 

"Sledeća generacija kruzera" je stigla, postavljajući nove standarde u industriji krstarenja.

"Ikona mora" je simbol ekskluzivnosti, avanture i udobnosti, obećavajući nezaboravna putovanja preko Kariba za sve one koji se odluče da se ukrcaju na ovaj grandiozni brod.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike