Zaharova ljuta na Stoltenberga: "Zapadu je u Ukrajini važnije da ubija nego da zaštiti"

12.07.2023

18:52

0

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je istakao da su bezbednosne garancije prioritet, ali je sada bitnije snabdevanje oružjem

Zaharova ljuta na Stoltenberga: "Zapadu je u Ukrajini važnije da ubija nego da zaštiti"
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Komentarišući reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da su Ukrajini važne bezbednosne garancije, ali da je sada najhitniji zadatak snabdevanje oružjem, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napisala je na svom Telegramu da je Zapadu važnije da ubija nego da štiti, prenele su "RIA Novosti".

"Za Zapad je važnije da ubija nego da zaštiti", precizirala je Zaharova.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u Viljnusu, istakao da su bezbednosne garancije prioritet, ali je sada bitnije snabdevanje oružjem.

AP Photo/Mindaugas Kulbis
 

Kanal "Skaj njuz" javio je da bi deklaracija G7 o bezbednosnim garancijama Kijevu mogla da bude ratifikovana na marginama samita NATO-a u Viljnusu.

Portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov kazao je da Rusija ima negativan odnos prema pitanju davanja bezbednosnih garancija Ukrajini. On je napomenuo da bi ova odluka mogla da ima  "veoma loše posledice" čak i u kratkom roku.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike