Francuska na nogama zbog nestanka dvogodišnjaka: U potragu uključen i helikopter iz kog puštaju majčin glas, strahuje se da je otet (VIDEO)

12.07.2023

11:31

0

Francuska policija sprovodi opsežnu vazdušnu i kopnenu potragu, a posle četiri dana neuspeha proširila je područje, a u akciju su uključeni i psi tragači

Francuska na nogama zbog nestanka dvogodišnjaka: U potragu uključen i helikopter iz kog puštaju majčin glas, strahuje se da je otet (VIDEO)
Dečak Emil je nestao tokom porodičnog odmora - Copyright Profimedia

Francuska policija koja je od subote traga za dvogodišnjim dečakom koji je nestao iz bašte svojih babe i dede u francuskim Alpima saopštila je u utorak da nema naznaka o tome šta je moglo da mu se dogodi.

Francuska policija sprovodi opsežnu vazdušnu i kopnenu potragu, a posle četiri dana neuspeha proširila je područje, dok su u pomoć stigli i helikopter, dronovi sa termičkim kamerama i psi tragači.

Dečaka Emila su dva svedoka poslednji put videla u subotu popodne kako hoda ulicom sela Le Verne u kojoj je kuća njegovih baba i dede, koja se nalazi u udaljenom planinskom naselju sa samo dvadesetak stanovnika, rekao je tužilac.

Profimedia
 

Policija i žandarmi su ušli u svaku zgradu naselja. Oko 500 volontera je takođe pomoglo u potrazi, tražeći Emila u šumama i poljima koji okružuju selo, saopštila je kancelarija lokalnog prefekta na Tviteru.

- U ovom trenutku nemamo nikakve tragove koji bi nam omogućavali da pratimo bilo koju konkretnu teoriju - rekao je lokalni javni tužilac radiju "Franceinfo" na pitanje o lokacijama na kojima očekuju da bi dečak mogao da bude nađen.

Francuske vlasti su tokom vikenda otvorile telefonsku liniju i objavile fotografiju dečaka sa žutim cvetom iza uha.

BFM TV je saopštila da je posada helikoptera u utorak počela iz zvučnika da pušta zvuk majčinog glasa.

Profimedia
 

- Nadaju se da je Emil sakriven negde u selu i da će izaći kada čuje mamin glas - rekao je izvor hitne pomoći.

Francuski mediji javili su da je dečak nestao dok su njegovi baba i deda spremali auto za vožnju i da je moguće da je zalutao dok je jurio leptire, dok neki strahuju da je mališan otet.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike