Ukrajina gađala mostove na Krimu! Korišćene britanske rakete "storm šedou", ali i municija koja je iznenadila Ruse

06.07.2023

07:41

0

Ukrajinske snage mostove napale britanskim raketama "storm šedou", ali su na fragmentima municije pronađene i francuske oznake

Ukrajina gađala mostove na Krimu! Korišćene britanske rakete "storm šedou", ali i municija koja je iznenadila Ruse
Copyright Profimedia

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo izjavio je da su Oružane snage Ukrajine napale mostove na administrativnoj granici između tog regiona i Krima u oblasti Čongar, prenosi TASS.

Ovu informaciju je potvrdio i Aleksej Gromov, zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, i dodao da je napad na most Čongar izveden krstarećim raketama "storm šedou".

"Posebnu pažnju zaslužuju krstareće rakete vazduh-zemlja 'storm šedou', uz pomoć kojih možemo da uništimo ključne neprijateljske vojne ciljeve na udaljenosti do 250 kilometara. Dokaz o efikasnosti krstarećih raketa ove klase je oštećenje mostova kod Čongara", izjavio je on u intervjuu agenciji Ukrinform komentarišući snabdevanje Ukrajine zapadnim oružjem.

Vladimir Saldo je ranije naglasio da su Ukrajinske snage mostove napale britanskim raketama "storm šedou", ali da su, kako je navedeno, na fragmentima municije pronađene i francuske oznake.

Predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Jusov je, komentarišući napad na most Čongar, rekao da će se akcije u ovom pravcu nastaviti. Istovremeno, on nije direktno priznao umešanost Kijeva u napad.

Šef vlade Hersonske oblasti Andrej Aleksenko je najavio popravku Čongarskog mosta i potpuno obnavljanje saobraćajnih veza duž ove rute.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike