Kiše potopile Kinu: Srušio se most, pokrenula se klizišta (VIDEO)

04.07.2023

10:56

0

Bujica je odnela jedan automobil u Henanu

Kiše potopile Kinu: Srušio se most, pokrenula se klizišta (VIDEO)
Copyright Youtube/Guardian News

Železnički most u kineskom gradu Čongkingu delimično se urušio, pošto je kiša, koja nekoliko dana pada, poplavila ovo područje na severozapadu zemlje.

Kinu su tokom prošlog meseca pogodile obilne kiše, bujične poplave i smrtonosna klizišta, što je podstaklo strahove od novih katastrofa i navelo vlasti da izdaju stroga upozorenja i preporuke.

Stalni pljuskovi u Čongkingu, gradu od 30 miliona stanovnika, za nekoliko dana doneli su najveću količinu padavina od početka kišne sezone.

Kišna sezona u Kini traje od maja do septembra, a između 29. juna i 3. jula  u Čongkingu uporna kiša donela je oko 219 mm padavina, prema lokalnoj kancelariji za vodene resurse.

Železnički most u Čongkingu delimično se srušio nakon što su ga oštetile bujične vode, saopšteno je iz Nacionalne železničke službe uz napomenu da je saobraćanje vozova privremeno obustavljeno ili izmenjeno po novom redu vožnje. 

Lokalni mediji su izvestili da je automobil, u kome je bilo pet putnika, odnela poplava na mostu u okrugu Kešan, u provinciji Henan, u ponedeljak uveče. Jedna osoba je spasena.

Kineska meteorološka služba upozorila je na rizik od klizišta i odrona izazvanih kišom tokom današnjeg dana u delovima  Henana, Hubeija, Čongkinga, Sečuana, Guidžoua, Junana i Šansija, navodi Rojters.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike