Burna noć u Parizu, izbili neredi nakon ubistva maloletnika! Barikade, požari i suzavac (VIDEO)

28.06.2023

08:13

0

Autor: J. S. J.

Demonstranti su koristili pirotehniku u blizini policijske stanice, a neki su pravili barikade tokom cele noći. Policija je upotrebila suzavac i uhapsila najmanje 20 ljudi

Burna noć u Parizu, izbili neredi nakon ubistva maloletnika! Barikade, požari i suzavac (VIDEO)
Copyright printscreen/twitter/sprinter

U pariskom predgrađu Nanter noćas us izbili neredi nakon što je policajac ubio mladića starog samo 17 godina, a navodno jer nije zaustavio svoj automobil po nalogu saobraćajne policije.

Došlo je do sukoba sa policijom, a zapaljeni su automobili i kontejneri, uništena autobuska stajališta.

Demonstranti su koristili pirotehniku u blizini policijske stanice, a neki su pravili barikade tokom cele noći. Policija je upotrebila suzavac i uhapsila najmanje 20 ljudi.

 

 

Tinejdžer alžirskog porekla na kojeg je policajac pucao pošto nije zaustavio svoje vozilo preminuo je od zadobijenih prostrelnih rana u predelu grudi uprkos brzo ukazanoj medicinskoj pomoći.

 

 

Na video-snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako dvojica policajca pokušavaju da zaustave žuti "mercedes". 

 

 

Jedan je kroz prozor vozila uperio pištolj u vozača iz neposredne blizine, a nakon što je automobil ponovo krenuo čuje se i pucanj.

 

 

Policajac koji je osumnjičen da je pucao na mladića priveden je pod optužbom za ubistvo iako je policija prvobitno sugerisala da je tinejdžer automobilom krenuo prema policajcima u nameri da ih povredi.

U automobilu su se u trenutku pucnjave nalazila još dvojica muškaraca od kojih je jedan pobegao, dok je drugog, takođe maloletnika, policija uhapsila i zadržala.

Vlasti su otvorile dve odvojene istrage - jednu o ubistvu, a drugu o tome da li je vozač zaista pokušao da povredi policajce kada nije zaustavio vouilo.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike