Bajden stavio ruku na srce dok je svirala himna Indije: Dugo mu trebalo da shvati, a onda je pokušao „suptilno" da se izvuče (VIDEO)

23.06.2023

17:31

0

Skoro 20 sekundi ponosio se tuđim nacionalnim obeležjem

Bajden stavio ruku na srce dok je svirala himna Indije: Dugo mu trebalo da shvati, a onda je pokušao „suptilno" da se izvuče (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/ThorDeplorable

Američki predsednik Džo Bajden napravio je još jedan gaf tokom posete indijskog premijera Narendre Modija Beloj kući.

Osim što se sa njim držao za ruke druže nego što je bilo ko očekivao, što je odjeknulo internetom, pomešao je himnu SAD i sa himnom gostujućeg lidera, pa je tokom nje stavio ruku na srce.

Bajden je poželeo dobrodošlicu Modiju Beloj kući tokom premijerove državne posete kada su njih dvojica stali jedan pored drugog da poslušaju himne ove dve nacije nacije.

 

 

Očigledno instinktivno, Bajden je podigao ruku na grudi u predelu srca kad je počela indijska himna „Jana Gana Mana“ („Ti si vladar umova svih ljudi“).

Skoro 20 sekundi držao ju je na mestu gledajući u daljinu, a kad je shvatio da je pogrešio, ruka mu je lagano skliznula, verovatno kako naglim pokretom ne bi privukao previše pažnje.

Nakon toga nastavio je da stoji pored svog indijskog kolege kao da se ništa nije desilo.

Tokom svoje prve državne posete SAD, Modi je učestvovao u bilateralnim razgovorima sa Bajdenom u Ovalnom kabinetu u Beloj kući. Ovaj sastanak poslužio je kao važan početni korak pre formalnih bilateralnih razgovora.

Premijer Modi je dočekan srdačno po dolasku u Belu kuću, a zahvalnost na prijemu izrazio je tokom obraćanja na skupu ispred prostorija. Smatrao je to velikom čašću za 1,4 milijarde ljudi Indije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike