Nema mira na Zapadnoj obali: Palestinci ubili četiri osobe u blizini jevrejskog naselja - izraelska vojska likvidirala naoružanog napadača!

21.06.2023

00:55

0

U saopštenju izraelske hitne službe navedeno je da su još četiri osobe ranjene u napadu Palestinaca

Nema mira na Zapadnoj obali: Palestinci ubili četiri osobe u blizini jevrejskog naselja - izraelska vojska likvidirala naoružanog napadača!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Naoružani palestinski napadači otvorili su vatru u blizini jevrejskog naselja Eli na okupiranoj Zapadnoj obali i usmrtili četiri osobe, saopštila je izraelska hitna služba.

Izraelska vojska je saopštila da je likvidirala jednog naoružanog napadača i da nastavlja potragu za drugim, ali palestinski zvaničnici nisu potvrdili ove tvrdnje, prenosi Rojters.

U saopštenju izraelske hitne službe navedeno je da su još četiri osobe ranjene u napadu Palestinaca.

Palestinski pokret Hamas je poručio da je u pitanju odgovor na napad izraelskih snaga dan ranije u gradu Dženin, glavnom uporištu palestinskih militantnih grupa, gde su besnele višesatne borbe između palestinskih boraca i izraelskih trupa uz podršku helikoptera, preneo je Rojters.

Izraelski ministar unutrašnjih poslova Itamar Ben Gvir pozvao je premijera Benjamina Netanijahua da pokrene sveobuhvatnu vojnu operaciju na Zapadnoj obali, a jevrejske naseljenike u toj oblasti da nose oružje.

Na Zapadnoj obali, koju Palestinci smatraju delom svoje teritorije, u poslednjih 15 meseci zabeležen je porast nasilja.

Izraelske snage su u ponedeljak tokom racije na Zapadnoj obali, koja je eskalirala u oružani sukob sa Palestincima, u koji su bili uključeni i izraelski vojni helikopteri, ubile šest Palestinaca, uključujući jednog tinejdžera, a ranili više od 90.

Mirovni pregovori između Izraela i Palestinca 2014. godine su doživeli neuspeh i nema naznaka da bi mogli da budu obnovljeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike