Zastrašujuća peščana oluja u Egiptu usmrtila četvoro ljudi: Vozači panično bežali od oblaka koji je jurio ka njima (VIDEO)

02.06.2023

14:34

0

Luke su zatvorene, a sablasni prizori kruže internetom

Zastrašujuća peščana oluja u Egiptu usmrtila četvoro ljudi: Vozači panično bežali od oblaka koji je jurio ka njima (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Velika peščana oluja u četvrtak transformisala je nebo iznad Kaira i obojila ga u narandžasto, učinivši putovanje nemogućim i usmrtivši jednu osobu, dok je pet ljudi povređeno od njenih posledica, saopštila je policija.

Oluja je izazvala još tri smrtna slučaja kada je napravila velike saobraćajne gužve u egipatskoj prestonici i primorala vlasti da zatvore dve luke na Crvenom moru.

 

 

Policija je saopštila da se jedan bilbord srušio u satelitskom gradu Kaira, smrskavši devojku. U provinciji Menufija u delti Nila stradao je muškarac kada je na njega palo drvo urme.

 

 

U gradu Suecu na Crvenom moru, istočno od Kaira, mladić je pao u smrt kada je izgubio ravnotežu dok je posmatrao oluju sa balkona na četvrtom spratu.

Džinovski bilbord koji se srušio u Kairu nalazio se na nadvožnjaku i mostu koji povezuje istočnu i zapadnu obalu Nila, saopštila je policija, koja je saobraćaj usmerila dalje od mosta, stvarajući veliko zagušenje u saobraćaju.

 

 

U snimcima postavljenim na internet vidi se džinovski zid peska koji se kreće preko pustinjskog puta Kairo-Suec, primoravajući uspaničene vozače da se vrate nazad i kreću surotnim smerom puta kako bi izbegli da ih uhvati oluja.

 

 

Vlasti su saopštile da su zatvorile luke Suec i Zaitijat na Crvenom moru zbog vetra od 26 čvorova i talasa visine do 4 metra.

 

 

Peščane oluje uobičajene su u Egiptu tokom proleća i ranog leta, ali oluje ove veličine su retke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike