Holanđanin koji je predvideo zemljotres u Turskoj upozorava na jak potres u prvim danima juna! (VIDEO)

30.05.2023

22:07

0

U tvitu je napisao da se može očekivati "megapotres u prvoj sedmici juna" i upozorio ljude da budu veoma oprezni

Holanđanin koji je predvideo zemljotres u Turskoj upozorava na jak potres u prvim danima juna! (VIDEO)
Frank Hogerbits - Copyright Printscreen Youtube/SSGEOS

Holandski seizmolog Frank Hogerbits, koji radi za holadnski istraživački institut Solar System Geometry Survey (SSGS), koji se bavi praćenjem geometrije između nebeskih tela u vezi sa seizmičkom aktivnošću, predvideo je nove velike zemljotrese do kojih će doći početkom juna.

Pažnju je privukao kad je je "predvideo" zemljotres u Turskoj 6. februara, nakon čega je nastavio da predviđa seizmičku aktivnost Zemlje koristeći planetarno poravnanje.

U tvitu objavljenom u utorak on je predvideo "megapotres u prvoj sedmici juna" i upozorio ljude da budu veoma oprezni, podelivši iz tvit i link ka Jutjubu, gde je obrazložio zbog čega to kaže.

U snimku na Jutjubu Hogerbits podseća na jake zemljotrese koje je predvideo za prošlu nedelju i ukazuje na to da se skoro svakog dana u poslednjih nekoliko dana treslo negde, da bi zatim predvideo jak potres u prvim danima juna.

Pričao je o neobičnim odnosima Merkura, Marsa i Saturna u narednim danima, a posebno je ukazao na odnos Venere, Sunca i Jupitera 2. juna.

- Ako se sećate, imali smo Veneru, Sunce i Jupiter 5. februara, dan pre zemljotresa u Turskoj. I tada je došlo do konvergencije planetarnih odnosa, a Sunce, Venera i Jupiter su bili deo toga. Sad je Venera na drugoj strani Sunca, pa imamo odnos Venera-Sunce-Jupiter. Biće veoma kritično - kaže on u snimku.

- Mnogo toga će se dogoditi u Sunčevom sistemu i mogli bismo da budemo svedoci jake seizmičke aktivnosti prve nedelje juna - dodao je.

Osim toga, pričeo je i o skorašnjim atmosferskim fluktuacijama, rekavši da su one biti primećene iznad Pakistana, iznad indijskih Andamanskih ostrva i iznad Kaskadijske zone subdukcije, koja se proteže od severnog ostrva Vankuver u Kanadi do Severne Kalifornije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zemljotres koji je pogodio Tursku 6. februara odneo je više od 50.000 života u zemlji i susednoj Siriji, a Hogerbits ga je predvideo u jednom od svojih prognostičarskih snimaka koje objavljuje svake sedmice.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike