Muškarac otkrio zašto je otvorio vrata aviona: Počeo da se guši, hteo što pre da siđe (VIDEO)

27.05.2023

10:44

0

Policija planira da nakon dodatnog ispitivanja zatraži nalog za hapšenje zbog navodnog kršenja zakona o bezbednosti u vazduhoplovstvu

Muškarac otkrio zašto je otvorio vrata aviona: Počeo da se guši, hteo što pre da siđe (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/BNONews

Putnik koji je otvorio vrata aviona Azijan erlajnsa neposredno pre sletanja na aerodrom ranije ove nedelje rekao je policiji da je otvorio vrata jer je osećao da se guši i želeo je da brzo izađe iz aviona, saopštili su policijski zvaničnici u subotu.

Policija je u petak privela tridesetogodišnjaka zbog sumnje da je povukao ručicu na vratima nakon što su se vrata aviona iznenada otvorila na oko 213 metara iznad zemlje neposredno pre nego što je on sleteo na međunarodni aerodrom u Teguu, 237 kilometara jugoistočno od Seula.

 

 

Tokom ispitivanja muškarac je rekao zvaničnicima da je bio pod velikim stresom nakon što je nedavno ostao bez posla i da je otvorio vrata jer je želeo da brzo siđe nakon što je osećao da se guši, prema rečima policijskih zvaničnika.

Policija planira da nakon dodatnog ispitivanja zatraži nalog za hapšenje muškarca zbog navodnog kršenja zakona o bezbednosti u vazduhoplovstvu.

Niko od 194 osobe u avionu nije ispao niti je povređen u incidentu u petak, ali je 12 uspaničenih putnika pokazalo simptome otežanog disanja, zbog čega su neki od njih prebačeni u bolnicu.

 

 

Avion je bio na putu za Tegu nakon što je poleteo sa južnog prazničnog ostrva Čedžu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike