Zalužnji je živ! Pojavio se u snimku i pozdravio sve Ukrajince (VIDEO)

25.05.2023

21:29

1

Nedeljama se nije obratio javnosti

Zalužnji je živ! Pojavio se u snimku i pozdravio sve Ukrajince (VIDEO)
Valerij Zalužnji - Copyright Facebook/Анатолій Штефан "Штірліц"

Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužnji, pojavio se u jednom snimku nakon tvrdnji da je teško ranjen u napadu kod Hersona ili, pak, da je preminuo.

- Iskreno zahvaljujem svim Ukrajincima! Zajedno ćemo sigurno pobediti! I ne samo danas - uvek. Hvala vam svima - poručio je Zalužnji.

Podsetimo, pošto se nije pojavljivao u javnosti nekoliko nedelja, počele su da kolaju priče da je teško ranjen u glavu i da neće više moći da obavlja svoju funkciju.

- Ruske vlasti dobijaju informacije o zdravstvenom stanju glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, ali ne žele ništa o tome da otkrivaju, izjavio je ranije šef Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

- Naravno, dobijamo informacije, ali ne mogu da garantujem da su one sto odsto pouzdane. Možda ću vas razočarati, ali teško da ću vam reći nešto više od toga što već znate. Mislim da ne treba posvećivati posebnu pažnju toj temi - rekao je Nariškin.

Zalužnji je pre izvesnog vremena prestao da se pojavljuje u javnosti nakon niza napada, koje su Oružane snage Rusije izvele na brojne vojne objekte u Ukrajini.

Nije govorio pred članovima vojnog odbora NATO-a čak i preko video-veze uz obrazloženje da je sprečen zbog "složene situacije na terenu". 

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar demantovala je navode da je Zalužnji ranjen.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike