Kadirov: Ukrajinske i zapadne službe planiraju moje ubistvo

21.05.2023

18:59

0

Autor: M. Vu.

Komentarisao je i reči šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova koji je izjavio da su ukrajinske specijalne službe ubijale i da će ubijati Ruse gde god da se nalaze

Kadirov: Ukrajinske i zapadne službe planiraju moje ubistvo
Ramzan Kadirov - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, file

Ukrajinske i zapadne službe planiraju moje ubistvo, izjavio je lider Čečenije Ramzan Kadirov televiziji „Rusija 1“.


- Oni rade sve kako bi me se otarasili. Imam informacije da evropske specijalne službe preko ukrajinskih pripremaju teroristički napad na mene - rekao je Kadirov.

Dodao je da je uveren da oni koji planiraju atentat na njega će ionako izgubiti.

- Ako me ubiju hiljadu puta, opet me neće ubediti. Ipak ćemo pobediti. Ako poginemo, pobedićemo! Ako ostanemo živi, 100 odsto ćemo pobediti. Sve u svemu neće biti ono što oni žele! - istakao je čečenski lider.
Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


Komentarisao je i reči šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova koji je izjavio da su ukrajinske specijalne službe ubijale i da će ubijati Ruse gde god da se nalaze na svetu i to do potpune pobede. Kadirov smatra da za Budanova ne postoji budućnost.

Ukrajinske specijalne službe su tokom ruske specijalne operacije organizovale nekoliko terorističkih napada na poznate Ruse. U avgustu prošle godine, prilikom eksplozije automobila, poginula je novinarka Darja Dugina, u aprilu je žrtva eksplozije u peterburškom kafiću bio poznati vojni reporter Vladlen Tatarski, a početkom maja u Nižegorodskoj oblasti je odjeknula još jedna eksplozija, u kojoj je pisac Zahar Prilepin teško ranjen.



Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike