Makron posetio sever Francuske: Dočekali ga demonstranti uz lupanje u šerpe (VIDEO)

12.05.2023

23:00

0

Demonstranti ispred kojih su bili policajci, lupali su u šerpe, limenke i prazne konzerve na kojima su bile zalepljene slike francuskog predsednika

Makron posetio sever Francuske: Dočekali ga demonstranti uz lupanje u šerpe (VIDEO)
Emanuel Makron - Copyright Stephanie Lecocq/Pool via AP

Između 200 i 300 demonstranata okupilo se u petak popodne u centru grada Denkerka, koje su organizovale velike policijske snage nakon prvog jutarnjeg mitinga, da pozdrave dolazak Emanuela Makrona u grad.

Demonstranti ispred kojih su bili policajci, lupali su u šerpe, limenke i prazne konzerve na kojima su bile zalepljene slike Makrona i ministara.

Preko 1.500 policajac je obezbeđivalo posetu Markona, ali nije prošlo bez incidenta jer su besni demonstranti želeli da priđu što bliže, ali ih je policija sprečila u tome.

Makron je u pratnji nekoliko ministara došao u Denkerk gde je planirana fabrika za proizvodnju baterija za električna vozila.

To će biti četvrta takva fabrika u Francuskoj. Očekuje se da će imati 3.000 direktnih i 12.000 indirektnih radnih mesta.

Makron se od usvajanja nepopularnog zakona o penzionoj reformi suočava s manjim protestnim skupovima demonstranata dok putuje po zemlji, na kojima nezadovoljni građani lupaju u šerpe.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike