Doktor bebi otkinuo glavu tokom porođaja? Nesrećni otac sa užasom sve posmatrao

09.05.2023

14:57

0

Bolnica je pokušala da zataška slučaj, a lekar je sada pod istragom

Doktor bebi otkinuo glavu tokom porođaja? Nesrećni otac sa užasom sve posmatrao
Ilustracija - Copyright Profimedia

Otac iz Brazila optužio je doktora da je njegovoj ćerki otkinuo glavu tokom porođaja. Porodica tvrdi da je novorođenče bilo živo tokom porođaja sve dok se zastrašujući incident nije dogodio 1. maja.

Oni su takođe optužili „Hospital das Clinicas da UFMG", u Belo Horizonteu, u brazilskoj državi Minas Žerais za to što ih je pritiskala da potpišu dokumente kako bi se prikrili detalji.

Mama, po imenu Ranijeli Koeljo Santos, podnela je prijavu lokalnoj policiji dva dana kasnije, a policija je sada potvrdila da je lekar pod istragom.

Prema izveštajima brazilskih medija, Ranijeli, koja već ima devetogodišnju ćerku, hospitalizovana je 24. aprila zbog povišenog krvnog pritiska.

Tada je bila u 28. nedelji trudnoće, a 1. maja lekari su izazvali njen porođaj. Tokom porođaja neidentifikovani akušer je navodno pozvao oca devojčice da pažljivo prati porođaj.

Otac tvrdi da mu je ćerka treptala i micala ustima kad joj je glava izašla i kaže da je bila živa i zdrava, ali prema izveštaju podnetom policiji, doktor je izvršio pritisak na stomak porodilje da bi brže uklonio telo bebe.

Profimedia
 

Tokom ovog procesa, kako izbezumljeni otac tvrdi, bebina glava je „otkinuta“.

U policijskom izveštaju se navodi i da je porodici iz Ribeirao das Nevesa kasnije prišao socijalni radnik u bolnici i rekao da će ta ustanova snositi sve troškove za sahranu bebe.

Ali ponuda je navodno važila samo ukoliko pristanu da potpišu dokumente u kojima se navodi da je „obdukcija već obavljena u bolnici“, da je „telo deteta već pregledano“ i da „telo neće biti prosleđeno Pravno-medicinskom institutu (IML)“ radi dalje analize.

Prema rečima advokata Dženifer Valente, porodica je odbila da potpiše papire i bebini ostaci se ispituju u IML-u.

Bolnica je navodno odbila da komentariše ovaj događaj, a rezultati obdukcije nisu objavljeni. Policijski uviđaj je u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike