Šok na mrežama! Dalaj-lama poljubio dečaka u usta, a potom se isplazio i rekao detetu - Sisaj mi jezik! (VIDEO)

10.04.2023

11:30

0

Besni korisnici mreže opisali su ovaj snimak kao uznemirujući, dok su neki čak rekli da je reč o „zloupotrebi“

Šok na mrežama! Dalaj-lama poljubio dečaka u usta, a potom se isplazio i rekao detetu - Sisaj mi jezik! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/Richard

Viralni video koji prikazuje budističkog vođu dalaj-lamu kako ljubi dete u usne i potom traži od njega da mu „sisa jezik“ izazvao je ogromnu buru na internetu.

Mnogi su taj čin nazvali "odvratnim".

Na snimku se vidi kako budistički monah ljubi dečaka koji se nagnuo ka duhovnom vođi kako bi mu odao počast. Nekoliko sekundi kasnije dalaj-lama je isplazio jezik i rekao dečaku: „Možeš li mi sisati jezik?“

 

 

Snimak je izazvao ljutite reakcije korisnika Tvitera. Deleći video, korisnik Tvitera Joost Broekers napisao je: „Dakle, dalaj-lama ljubi indijskog dečaka na budističkom događaju i čak pokušava da mu dodirne jezik."

Besni korisnici mreže opisali su ovaj snimak kao uznemirujući, dok su neki čak rekli da je reč o „zloupotrebi“. Jedan korisnik je napisao: „Veoma uznemirujuće! Kako su ti odrasli dozvolili da se ovo desi detetu!" Drugi je prokomentarisao: „To je odvratno.“

„Šta ja vidim? Da li je ovo dalaj-lama? Treba da bude uhapšen zbog pedofilije. Odvratno“, tvitovao je treći.

Inače dalaj-lama je 2019. izazvao ogromnu kontroverzu nakon što je izjavio da ukoliko bi njegova naslednica bila žena, ona bi morala da bude privlačna.

Upućeno izvinjenje dečaku i njegovoj porodici

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama (87) izvinio se zbog snimka koji kruži internetom, a gde se vidi kako on traži od jednog dečaka da mu dodirne jezik na javnom događaju.

- Kruži videosnimak koji prikazuje nedavni sastanak kada je jedan dečak pitao njegovu Svetost Dalaj Lamu da li bi mogao da ga zagrli. Njegova Svetost želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i njegovim brojnim prijateljima širom sveta, zbog povrede koju su njegove reči mogle naneti - navodi se u zvaničnom saopštenju Dalai Lame.

Dalje se navodi kako Dalaj Lama “često zadirkuje ljude koje upoznaje na nevin i razigran način, čak i u javnosti i pred kamerama”, kao i da on “žali zbog incidenta“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike