Vozač školskog autobusa hteo da „nauči decu pameti": Naglo zakočio jer nisu hteli da ga slušaju, nekoliko mališana povređeno! (VIDEO)

22.04.2023

14:37

1

Roditelji su bili šokirani kada su saznali šta se desilo

Vozač školskog autobusa hteo da „nauči decu pameti": Naglo zakočio jer nisu hteli da ga slušaju, nekoliko mališana povređeno! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/MikeSington

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak u kom se vidi kako vozač školskog autobusa u Koloradu namerno pritiska kočnice jer deca nisu mirno sedela.

Video iz unutrašnjosti autobusa, koji je ove nedelje prvi put dobila televizijska stanica KRDO, zabeležio je trenutak u kom su se 1. marta u Kolorado Springsu lica učenika osnovne škole Kasl Rok zakucala u naslone sedišta ispred njih.

Brajan Ficdžerald (61), muškarac koji je menjao vozača autobusa i koji je na kraju školskog dana ostavljao učenike od onih koji su išli u vrtić do đaka šestog razreda, čuje se na snimku kako grdi decu pre nego što naglo zakoči.

- Morate da sedite na svojim sedištima. Želite li da vidite koliko je to opasno? - čuje se kako Ficdžerald kaže svojim putnicima.

Zatim pritiska kočnicu pri brzini od 14 kilometara na čas, a deca se čuju kako viču: „Jao! O Bože!"

- Jeste li to shvatili? Zato treba da sedite na svom mestu, da se okrenete i sednete kako treba - govori im vozač posle toga, dok ga jedno dete pita „Zašto si to uradio?“

 

 

Devojčica koja je sedela u zadnjem delu autobusa kasnije se javila telefonom roditeljem i požalila im se na vozača autobusa, rekavši da je zbog njegovih postupaka jedna od njenih školskih drugarica krvarila iz obraza.

Kada je ta devojčica izašla iz autobusa na svojoj stanici, briznula je u plač. Njen otac, koji ju je pokupio, rekao je Ficdžeraldu da je njegova ćerka povređena i upozorio ga da bi trebalo da „lakše koči“.

U snimku se vidi da Ficdžerald pokušava da se odbrani, optužujući decu da „jure svuda“, što su neki od mališana oštro poricali.

Čini se da je Ficdžerald priznao da je namerno zakočio kada je ocu rekao: „Zaustavio sam se i snažno sam pritisnuo kočnice jer me nisu slušali".

Majka Loren Tomason ispričala je za američke medije da je njen sin, koji je u četvrtom razredu i koji je tog popodneva bio u autobusu sa Ficdžeraldom, došao kući tresući se i plačući.

- Samo je rekao: „Vozač autobusa... pritisnuo je kočnice, a ja sam udario glavu i svog drugara, on krvari" - priseća se Tomason, koja je rekla da je posebno zabrinuta za svog sina jer je nedavno doživeo potres mozga nakon pada na led.

Printscreen Twitter/MikeSington
 

Nakon što je primio pritužbe od više roditelja, školski okrug okruga Daglas isključio je Ficdžeralda sa vožnje dok je sprovodio internu istragu, koja je na kraju otkrila da je „vozač namerno naglo zakočio“.

Ficdžerald je napisao pismo školskim zvaničnicima u kom je branio svoj postupak okrivljujući „neposlušnu“ decu što nisu sedela i ukazujući na „istorijski obrazac nepravilnog ophođenja prema učenicima“ na autobuskoj ruti, ali je na kraju ipak napisao da mu je žao zbog onoga što je uradio.

- I dalje sam 100 odsto odgovoran za svoje postupke u pokušaju da edukujem i kontrolišem učenike u autobusu. Kako sam novi vozač, nisam donosio najbolje odluke i ako bih mogao da ponovim ono što sam uradio, ponovo bih razmislio o svojim odlukama - rekao je on.

Ficdžerald je od tada otpušten sa posla i suočava se sa 30 prekršajnih prijava za zlostavljanje dece, uključujući jednu tačku za zlostavljanje dece sa telesnim povredama, za koju je zaprećena kazna od blizu godinu dana zatvora.

Bivši vozač autobusa trebalo bi da se prvi put pojavi na sudu u maju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike