Dečak umro zbog najbizarnijeg Tiktok izazova! Uzeo šaku lekova da bi dobio halucinacije, pa sve snimao

18.04.2023

21:57

0

On je pokušao da ispuni Tiktok izazov "Benadril Čelindž" nakon čega je pao u komu i posle nedelju dana na respiratoru izgubio bitku za život

Dečak umro zbog najbizarnijeg Tiktok izazova! Uzeo šaku lekova da bi dobio halucinacije, pa sve snimao
tiktok-g7afac7675_1920 - Copyright Pixabay

Dečak Džejkob Stivens (13) umro je zbog bizarnog Tiktok izazova kada je popio oko 15 tableta antihistaminika u pokušaju da izazove halucinacije.

On je pokušao da ispuni Tiktok izazov "Benadril Čelindž" nakon čega je pao u komu i posle nedelju dana na respiratoru izgubio bitku za život.

Džejkobov otac, Džastin Stivens, rekao je za "ABC6" da su se Džejkob i njegovi prijatelji snimali dok je pokušavao da uradi poznati izazov sa društvenih mreža.

- Kada je to uradio njegovo telo je doživelo šok. Količina lekova koju je popio bila je previše za njega - rekao je on.

Tragedija je inspirisala Džejkobovu porodicu da ukaže drugim roditeljima da bi trebalo da prate onlajn aktivnosti svoje dece kako bi izbegli da i njihovo dete doživi isto, piše CBS News.

Otac nastradalog dečaka pokušao je da stupi u kontakt sa lokalnim vlastima, kako bi uveli starosnu granicu za kupovinu leka kao što je Benadril.

Uprava za hranu i lekove je podigla uzbunu zbog predoziranja koja su posledica „Benadril izazova“ na Tiktoku godinama unazad.

Benadril sadrži difenhidramin, antihistaminik koji privremeno ublažava simptome uzrokovane polenskom groznicom, alergijama gornjih disajnih puteva ili prehladom, kao što su curenje iz nosa i kijanje. Difenhidramin je bezbedan i efikasan kada se koristi prema preporuci, ali veće doze mogu izazvati ozbiljne srčane probleme, napade, komu ili čak smrt.

Firma koja pravi Benadril upozorila je na svojoj veb stranici da je ovo "opasan trend i da ga treba odmah zaustaviti".

Savetovali su odrasle da ga, kao i druge lekove, drže van domašaja dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike