Oglasio se Kremlj: Putin tražio izveštaj!

07.04.2023

22:50

0

Rok za podnošenje izveštaja je do 30. juna 2023. godine

Oglasio se Kremlj: Putin tražio izveštaj!
Vladimir Putin - Copyright Gavriil Grigorov/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je nalog da se pripreme podaci o zločinima nacista tokom Velikog otadžbinskog rata, kao i podaci o zločinima aktuelnog ukrajinskog režima kako bi se formirala stabilna građanska pozicija unutar ruskog društva, saopšteno je na sajtu Kremlja.

- Ministarstvo kulture Rusije, zajedno sa Ministarstvom za digitalni razvoj obezbediće pripremu i distribuciju informativnih materijala kako bi se u ruskom društvu, posebno među mladima, formirala stabilna građanska pozicija o zločinima koje su počinili nacisti i njihovi saučesnici tokom Velikog otadžbinskog rata, kao i o zločinima ukrajinskog režima, koji je došao na vlast tokom antiustavnog oružanog udara 2014. godine - navodi se u saopštenju, prenosi RIA novosti.

Rok za podnošenje izveštaja je do 30. juna 2023. godine, a zatim će se informacija dostavljati jednom godišnje.

"Imamo posla sa krajnje okrutnim režimom u Ukrajini"

Rusija u Ukrajini ima posla sa režimom koji je krajnje okrutan, čak i prema sopstvenim građanima, izjavio je Putin na sastanku sa vršiocem dužnosti lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denisom Pušilinom u Kremlju.

On je rekao da je cilj ruskih snaga da ukrajinske snage potisnu na distancu na kojoj ne mogu da naškode ruskim vojnicima.

Putin je naglasio da ruske snage imaju misiju da okončaju granatiranje Donbasa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike