Jedan od najbogatijih na svetu mora bivšoj da plati milijardu dolara nakon što ga je ostavila zbog žene! (FOTO)

30.03.2023

10:53

0

Nakon saznanja za vezu sa ženom Englander ju je, navedeno je u toj tužbi, "terorisao" tako što je naterao da potpiše postbračni ugovor 2020. godine

Jedan od najbogatijih na svetu  mora bivšoj da plati milijardu dolara nakon što ga je ostavila zbog žene! (FOTO)
Copyright Profimedia

Razvod koji je skandalizovao društvo na Menhetnu tiho se završio nagodbom. Milijarder Izrael Englender, menadžer hedž fonda i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, moraće svojoj bivšoj supruzi da plati milijardu dolara  nakon što ga je ostavila zbog žene nakon više od 40 godina braka.

Nagodba o razvodu dolazi nakon što je Keril (69) podnela zapanjujuću građansku tužbu u kojoj se navodi da je 74-godišnji suosnivač Millennium menadžmenta — koji prema Forbsu vredi 11,3 milijarde dolara — "pobesneo" kada se „zaljubila“ u galeristkinju Dominik Levi, 55.

Profimedia
 

 

Ona je vlasnica prestižne Galerije Dominik Levi na Medison Aveniji, koja prodaje dela umetnika kao što su Gerhard Rihter, Frenk Stela, Sindi Šerman i Džekson Polok.

Nakon saznanja za vezu sa ženom Englander ju je, navedeno u toj tužbi, "terorisao" tako što je naterao da potpiše postbračni ugovor 2020. godine, a pretio joj je i da će joj uništiti posao, sve u nameri da mu se supruga vrati.

Twitter/Profimedia
 

 

U tužbi se takođe navodi da je vlasnik tog fonda sproveo i "višegodišnju kampanju prinude" protiv dve žene koje su u vezi od 2016. godine, prateći ih i fotografišući, hakujući im mejlove i telefone, a ucenjivao ju je i pred decom, zbog čega je ona, navodi se, slabo jela i spavala.

Osim toga, navodi se da je uradio „nesavesne stvari u svojoj nameri da uništi Dominik, pa je tako podsticao istragu službi o njenom tretmanu njegove dece. 

Zatim je krajem septembra 2017, dok su Keril i Izrael zajedno sa svojom porodicom proslavljali jevrejske praznike, Izrael bez njenog pristanka otkrio svojoj deci da im je majka u vezi sa Dominik.

Kerilin advokat je potvrdio: Keril je srećna što se ovo rešilo privatno i prijateljski.Sporazum ne dozvoljava nijednoj strani da razgovara o uslovima.

Advokat suprotne strane nije želeo da daje komentar.

Bivši par se venčao 1975. godine. Imaju troje odrasle dece, a za sada nije poznato kako će se ogromna nepokretna imovina podeliti. 

Navodno, nagodba o razvodu uključuje nekretnine bivšeg para i značajnu kolekciju umetničkih dela.

Godine 2014. Englenderovi su platili tada rekordnih 71,3 miliona dolara za dupleks stan u luksuznoj njujorškoj 740 Park Aveniji, gde pazare moćni brokeri.

Oni su kupili raskošan stan od 18 soba, a posedovali su još jedan stan u toj zgradi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike