Švedska osudila ženu za ratni zločin: Objavljivala fotografije obezglavljenih ljudi, dobila svega 3 meseca zatvora (VIDEO)

29.03.2023

15:06

1

Ibrahim je rekla na sudu da je otputovala u Siriju u decembru 2012. godine

Švedska osudila ženu za ratni zločin: Objavljivala fotografije obezglavljenih ljudi, dobila svega 3 meseca zatvora (VIDEO)
Fatoš Ibrahim je na Fejsbuku hvalila akcije Islamske države - Copyright Youtube/TV4

Švedski sud proglasio je danas Fatoš Ibrahim (35) krivom za ratne zločine i osudio je na tri meseca zatvora, jer je 2014. objavila svoje fotografije sa odsečenim ljudskim glavama u sirijskom gradu Raki. 

U obrazloženju presude Okružnog suda u Geteborgu, navodi se da je Fatoš Ibrahim "u dva navrata objavila fotografije odsečenih glava poređanih na ogradi kružnog toka u Raki", koje su postavili ekstremisti Islamske države (ID) i svojim mobilnim telefonom fotografisala sebe na trgu Naim (raj) pored obešenih ljudska tela ili odsečenih glava.

Sud je u presudi ocenio da je Ibrahim na Fejsbuku objavila "omalovažavajuće komentare o ljudima na fotografijama", između ostalog da su "zaslužili ono što im se dogodilo", čime je jasno izrazila privrženost akcijama Islamske države.

Ibrahim je rekla na sudu da je otputovala u Siriju u decembru 2012. godine, ali ne da bi se pridružila Islamskoj državi, kao i da je bila primorana da ostane.

Fatoš Ibrahim je osuđena i za pretnje i klevetanje socijalnih radnika u Švedskoj.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike