U SAD ponovo iz šina iskočio voz kompanije koja je u centru skandala: Vlasti kriju šta je prevozio (VIDEO)

24.03.2023

15:11

0

Železnički operater je bio u centru katastrofe 3. februara u Istočnoj Palestini

U SAD ponovo iz šina iskočio voz kompanije koja je u centru skandala: Vlasti kriju šta je prevozio (VIDEO)
Voz iskočio iz šina - Copyright Printscreen Twitter/rawsalerts

Iskakanje iz šina u Masačusetsu poslednja je u nizu železničkih nesreća u SAD, a u centru pažnje je ponovo Norfolk Sautern.

 

 

Železnički operater je bio u centru katastrofe 3. februara u Istočnoj Palestini, u državi Ohajo, kada su toksične hemikalije, poput hlorovodonika, fosgena, butilakrilata i etilena, puštene u vazduh što je izazvalo strah jer su one po prirodi kancerogene.

 

 

Voz Norfolk Sauterna iskočio je iz šina u američkoj državi Masačusets 23. marta. Prema preliminarnim podacima, u nesreći nije bilo žrtava, ali su vlasti Masačusetsa savetovale javnost da izbegava mesto nesreće.

 

 

Amerika je nedavno bila pogođena nizom železničkih nesreća. U februaru je u Ohaju došlo do velikog iskliznuća iz šina u kojem je učestvovao voz Norfolk Sauterna koji je prevozio opasne hemikalije, prilikom čega su oslobođene otrovne supstance u atmosferu. U martu je još jedan voz Norfolk Sauterna iskočio iz šina, ponovo u Ohaju.

Pored pomenutih epizoda, krajem februara na Floridi je sa šina sletelo šest vagona iz Zaliva Seminol koji su prevozili propan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike