Putin čestitao 8. mart ženama: Posebno istakao one koje služe u vojsci

08.03.2023

09:05

0

Specijalnu čestitku uputio je ženama koje su u ruskoj vojsci stale u zaštitu otadžbine, doktorkama, bolničarkama i medicinskim sestrama koje spasavaju ranjene

Putin čestitao 8. mart ženama: Posebno istakao one koje služe u vojsci
Vladimir Putin - Copyright Alexander Shcherbak, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je pripadnicama lepšeg pola u Rusiji Međunarodni dan žena, posebno istakavši smelost, odlučnost i hrabrost onih koje služe u ruskoj vojsci.

Kako je istakao, 8. mart se slavi u mnogim zemljama, ali se u Rusiji obeležava sa posebnom toplinom i smislom, najboljim i najiskrenijim osećanjima budući da ono veliko poštovanje prema ženi i materinstvu Rusi prenose sa kolena na koleno.

Danas svi Rusi iskazuju ljubav i divljenje svojim majkama, bakama, sestrama, ženama, ćerkama, drugaricama, „trude se da obraduju svoje najmilije i najbliže, da ih zagrle, kažu ono za šta ponekad nemaju dovoljno vremena u svakodnevnici, da prenesu pozdrave i lepe, iskrene reči onima koje veruju i čekaju kod kuće u vreme iskušenja i razdvojenosti“, kazao je ruski lider.

Putin je istakao da odgovornost žena, umeće da se osvrnu na sve detalje, sve aspekte posla kojim se bave izaziva ogromno poštovanje.

Posebno je istakao hrabrost žena koje su u ruskoj vojsci stale u zaštitu otadžbine, doktorkama, bolničarkama i medicinskim sestrama koje spasavaju ranjene. Njihova požrtvovanost, istakao je Putin, zadivljuje čak i iskusne borce.

 

 

- U teškim trenucima, u vreme iskušenja, neravnodušnost i saosećajnost ženskog srca uvek se pretvaraju u moćnu silu koja ukazuje na najispravniji, najpravedniji, najpotrebniji način delovanja. To se dešava i danas - rekao je ruski lider.

On je takođe ukazao na podršku koju žene pružaju vojnicima i oficirima tako što na front šalju pisma i pošiljke, prave maskirne mreže i prijavljuju se kao volonteri u bolnicama.

- Vi nadahnjujete, vi ulivate veru, pomažete našim herojima da bez obzira na udaljenost osete delić kućne topline. A vaše saosećanje i milosrđe u stanju su da čine - i čine - prava čuda - poručio je Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike