U Atlanti uhapšene 23 osobe: Optuženi za terorizam posle protesta na kome su se sukobili demonstranti i policija

06.03.2023

22:30

0

Demonstranti provalili na gradilište gde su u toku radovi na izgradnji policijskog centra za obuku Atlante, čemu se protive

U Atlanti uhapšene 23 osobe: Optuženi za terorizam posle protesta na kome su se sukobili demonstranti i policija
Ilustracija - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Više od 20 ljudi suočeno je sa optužbama za domaći terorizam u Atlanti, u SAD, nakon što su uhapšeni tokom nasilnih sukoba između policajaca i demonstranata na gradlištu centra za obuku policije, saopštile su danas vlasti.

Kako je preneo Rojters, 23 osobe bile su deo grupe privedene u nedelju nakon što su gađali policiju ciglama, kamenjem, Molotovljevim koktelima i vatrometom, nakon što su provalili na gradilište gde su u toku radovi na izgradnji policijskog centra za obuku Atlante.

- Nećemo mirovati dok oni koji koriste nasilje i zastrašivanje radi ekstremističkog cilja ne budu privedeni licu pravde - izjavio je danas guverner Brajan Kemp.

Lokacija, koju protivnici podrugljivo nazivaju "pandurski grad", bio je poprište eskalacije sukoba jer se demonstranti suprotstavljaju  sve većoj militarizaciji policije i zaustavljanju razvoja šume, koju njeni branioci nazivaju ''plućima Atlante", dodaje Rojters.

Centar za obuku policije i vatrogasaca gradi se na 34,4 hektara imanja u okrugu DeKalb, koji je u vlasništvu grada, a nalazi se u okviru veće šume Saut river.

Protivnici izgradnje kažu da žele da sačuvaju važan zeleni prostor u blizini velikog gradskog područja Atlante, u kojoj živi šest miliona ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike