Potresna priča! Otac 26 dana tražio ćerku (10) nakon što je spasena iz ruševina u Turskoj: Pronašao je njeno telo na groblju za siročad

04.03.2023

07:30

0

Autor: M. Vu.

Snimci sa nadzornih kamera su pokazali da je Ervu lekarima Hitne pomoći predao komšije i od d tada joj se gubi svaki trag

Potresna priča! Otac 26 dana tražio ćerku (10)  nakon što je spasena iz ruševina u Turskoj: Pronašao je njeno telo na groblju za siročad
Telo Erve Mukadeš je pronađeno na groblju siročadi - Copyright Foto:Printskrin/Tviter/@marasetkinliik

Devojčica Mukadese Erve Aktas (10) koja je u noći razornog zemljotresa izvučena iz ruševina u Karamanmarašu i kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu, nakon čega niko više za nju nije čuo, pronađeno je na groblju za decu bez roditelja.

Otac Abdulah Aktas, koji je 26 dana tražio ćerku, u razgovoru za turske medije rekao je kako je “pronašao telo na groblju za siročad”.

- Veoma sam tužan - dodao je ožalošćeni muškarac.

 

 

U zemljotresu u Karamanmarašu Aktas se našao zarobljen pod ruševinama zajedno sa porodicom, nakon što mu je uništena kuća. Pod ruševinama su živote izgubili supruga Ajše Betul (30), druga ćerka Zumra (4), sestra Ozlem Aktas (24) i rođaka Ikra Sume (21).

On je spasen nakon 10 sati od zemljotresa, a njegova ćerka Mukades Erva šest sati kasnije. Snimci sa nadzornih kamera su pokazali da je Ervu lekarima Hitne pomoći predao komšije. Od tada joj se gubi svaki trag. Do sada!

 

 

Abdulah Aktas, koji je živeo u očevoj kući u okrugu Karakecili u Karamanmaršu, nakon što je saznao da mu je spašena ćerka Mukades Erva krenuo je u potragu.

On je od vrata do vrata, 26 dana, tražio ćerku, ali nije mogao pronaći njen trag. Devojčica je kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu i za nju se više nije čulo nakon tog dana. Ispostavilo se da je sahranjena na groblju za siročad nakon što je umrla u bolnici.

 

 

Priča o malenoj Mukadesi Ervi nije jedina takva u Turskoj. Mediji iz ove zemlje prenose informacije o brojnoj deci kojoj se gubi trag nakon što su spasena iz ruševina.

Telo Mukades Erve, koja je odlukom tužilaštva ekshumirana, predato je njenom ocu.

Inače, zemljotresi koji su 6. februara, u ranim jutarnjim satima, pogodili Tursku i Siriju odneli su živote nekoliko desetina hiljada ljudi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike