Diler droge se prerušio u „Korejca": Izmenio lični opis plastičnim operacijama, ali ga je policija ipak uhvatila

28.02.2023

17:17

0

Fotografije pre i posle koje je objavila policija pokazuju znatno drugačiji izgled

Diler droge se prerušio u „Korejca": Izmenio lični opis plastičnim operacijama, ali ga je policija ipak uhvatila
Copyright Royal Thai Police

Tajlandska istražna policija upala je prošlog četvrtka u stan u predgrađu Bangkoka u kom se skrivao navodni krijumčar droge koji je mesecima bio u bekstvu.

Čovek, koji se predstavljao kao Đimin Seong, opisan je policiji kao „Korejac dobrog izgleda“, talasaste kose i glatke kože.

Njegovo pravo ime je Saharat Savanđaeng, saopštila je policija u petak. Taj 25-godišnjak, državljanin Tajlanda i stanovnik Bangkoka, pokušao je da se predstavi kao „Korejac“ tako što je promenio ime, frizuru i podvrgnuo se višestrukim plastičnim operacijama „sve dok mu se lice nije potpuno promenilo“, navodi se u saopštenju. .

Fotografije pre i posle koje je objavila policija pokazuju znatno drugačiji izgled, pri čemu ranije fotografije imaju malo neposredne sličnosti sa čovekom koji se vidi na poslednjoj slici.

Savanđaeng je tražen od prošle godine jer je navodno uvezao na Tajland više od 2.500 grama i 290 tableta MDMA, poznatog kao ekstazi ili moli. On je navodno glavni izvor širenja droge u Bangkoku i okolini glavnog grada, navodi se u saopštenju.

Međutim, naizgled je nestao, sve dok policija nije pratila trag do „korejskog" dilera.

Nakon hapšenja, Savanđaeng je navodno priznao da je imao „veze širom sveta“, nabavljao drogu sa mračne mreže i obavljao transakcije putem bitkoina, navodi se u saopštenju.

 

 

Korejski je govorio „veoma slabo", ali je želeo da živi u Južnoj Koreji jer mu je „dosadio“ život na Tajlandu, navodno je rekao policiji.

Fotografije racije prikazuju Savanđaenga okruženog policijom u stanu pre nego što je odveden. On se tereti za uvoz i ilegalnu distribuciju droge kategorije 1 u Tajlandu, a za oba ova dela predviđena je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Njegove radnje su „uticale na nacionalnu bezbednost i bezbednost opšte javnosti“ tako što su dovele do toga da droga postane „široko rasprostranjena u javnosti“, dodaje se u saopštenju.

Kao i većina jugoistočne Azije, Tajland tradicionalno ima stroge zakone protiv upotrebe i trgovine drogom - ali je preduzeo nekoliko koraka u ublažavanju pravila poslednjih godina.

Jedna velika zakonska izmena u 2017. promenila je maksimalnu kaznu za prodaju droge sa smrtne na doživotni zatvor. Tajland je prošle godine postao prva zemlja u Aziji koja je dekriminalizovala kanabis, a kafići sa kanabisom i pušionice brzo su se pojavile širom zemlje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike