"Kažite mami da sam živ": Mladići izvučeni živi iz ruševina posle 11 dana, ljubili ruke spasiocima (VIDEO)

17.02.2023

07:39

0

Autor: J.N.

Dečak i dvojica mladića su iz ruševina izvučeni živi i to posle 11 dana, od 6. februara kada je jug Turske pogodio ovaj katastrofalni zemljotres

"Kažite mami da sam živ": Mladići izvučeni živi iz ruševina posle 11 dana, ljubili ruke spasiocima (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter

Posle razotnih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju, ceo svet sa strepnjom gleda akcije spašavanja i spasioce, a pojedini slučajevi ulivaju nadu da se čuda dešavaju.

I upravo to je slučaj spašavanja dečaka Osmana Halebije (12) i dvojice muškaraca Mehmet Ali Sakiroglua (26) i Mustafe Avčija (34) - čudo!

Oni su iz ruševina izvučeni živi i to posle 11 dana, od 6. februara kada je jug Turske pogodio ovaj katastrofalni zemljotres.

Svedoci kažu da su oni ljubili ruke spasiocima, a da je Mustafa, posle zbrinjavanja od strane lekara, tražio telefon kako bi se javio svojima. 

Dr Fahretin Koca turski ministar zdravlja objavio je snimak Mustafe Avcija kome su spasioci pozvali rođaka kome se javio da je dobro i da jave njegovoj majci da je on živ i da će uskoro da se vide.

 

 

Emina Avdži, Mustafina majka molila se posle vesti da je njen sin živ i prebačen u lokanu bolnicu u provinciji Hataj, prenose mediji.

Dečak (12) proveo 260 sati u ruševinama

Dečak Osman Halebije je spasen iz ruševina zgrade u centralnom gradu Antakija u provinciji Hataj u 260 sati nakon prvog zemljotresa, a Osman Halebije, strani državljanin, izvučen je iz ruševina apartmana Buket u okrugu Ekinci.

Obojica muškaraca, Mehmet Ali Sakiroglu, 26, i Mustafa Avci, 34, spašeni su iz ruševina zgrade u okrugu Antakija u 261. satu nakon prvog zemljotresa jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Profimedia
 

Oduševljeni rođaci povređenih prevezli su se u bolnicu gde su dvojica muškaraca na lečenju.

CNN Turk je saopštio da je više od 250 ljudi izgubilo život u kompleksu višespratnica u kojima je Kilićjeva pronađena živa.

Spasioci su takođe pronašli Alejnu Olmez, 17, živu ispod ruševina u okrugu Dulkadiroglu u provinciji Kahramanmaras, okončavši njeno 248-časovno mučenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike