Telo Francuskinje pronađeno raskomadano u parku: Muž nestanak prijavio posle šest dana

16.02.2023

12:57

0

Hiljade sati snimaka nadzornih kamera oko parka trenutno se proučavaju u potrazi za tragovima

Telo Francuskinje pronađeno raskomadano u parku: Muž nestanak prijavio posle šest dana
Copyright Profimedia

Suprug Francuskinje čija je odsečena glava pronađena u parku u Parizu nedaleko od ostalih delova njenog tela prijavio je njen nestanak policiji tek posle šest dana, pišu francuski mediji.

Azija Matug (46), udata majka troje dece, nestala je 31. januara, a delovi njenog tela pronađeni su tek početkom ove nedelje.

Oni su bili spakovani u dve kese za smeće koje su bačene u park Bjut-Šomon, koji je popularna lokacija za snimanje kriminalističkih filmova i TV serija.

Navodi se da je suprug žrtve, Jusef Matug, koji ima 40 godina, bio toliko šokiran zbog njenog nestanka da se nije obratio policiji sve do 6. februara.

- Bio je u stanju šoka i rekao je da je bio previše obuzet tugom da bi ranije razgovarao sa policijom - rekao je izvor iz istrage.

Ove informacije dospele su u medije nakon što je istraga o ubistvu Matugove ušla u četvrti dan, a osumnjičeni još nije identifikovan.

 

 

Njen mobilni telefon je bio isključen kada je prošlog meseca nestala iz svoje porodične kuće u Montreju, severoistočnom predgrađu francuske prestonice.

Za Jusefa Matuga se i dalje govori da je "u stanju rastrojenosti" dok brine o troje dece para, stare osam, 14 i 17 godina.

Delovi parka velikog 25 hektara ostali su zatvoreni u četvrtak nakon što su otkrivene kese u kojima su bili meso i kosti.

- Prva vreća pronađena je u ponedeljak u oblasti koju su radnici parka koristili za odlaganje otpada. Bila je sakrivena ispod gomile lišća, a unutra je bio deo tela isečen od ispod grudi do kolena - rekao je drugi izvor iz istrage.

Tada je pozvana policija, a u ponedeljak kasno popodne pokrenuta je opsežna potraga u kojoj su učestvovali forenzičari.

Profimedia
 

Do utorka ujutro raskomadana glava pronađena je na kraju napuštene železničke pruge u parku.

Detektivi su utvrdili da je bila obučena u plave farmerke sa cvetnim ukrasom.

Izvršena je obdukcija, a hiljade sati snimaka nadzornih kamera oko parka trenutno se proučavaju u potrazi za tragovima.

Bjut-Šomon, što znači "ćelavo brdo", bio je tri veka do 1760. godine mesto na kom su tela obešenih zločinaca bila izložena nakon pogubljenja.

Pretvoren je u park 1860-ih i od tada su mnogi filmovi snimljeni u njemu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike