Ćerka najbogatijeg vladara na svetu se udala za brata: I njen otac se oženio rođakom i poseduje harem sa preko 40 žena

29.01.2023

17:25

0

Autor: M. Vu.

Raskošno venčanje, na kojem nije nedostajalo tijara koje ostavljaju bez reči, dijamantskog nakita i glamuroznih haljina, održalo se u palati izrađenoj od zlata i dijamanata

Ćerka najbogatijeg vladara na svetu se udala za brata:  I njen otac se oženio rođakom i poseduje harem sa preko 40 žena
Princeza Azemah i princ Bahar - Copyright Profimedia

Ćerka sultana od Bruneja, princeza Azemah, udala se za svog brata od strica u palati svog oca, na jednoj ekstravagantnoj proslavi.

Princeza Azemah i njen suprug i brat princ Bahar ibni Džefri Bolkijah, organizovali su svoje venčanje u nezavisnom sultanatu na ostrvu Borneo još 8. januara.

Raskošno venčanje, na kojem nije nedostajalo tijara koje ostavljaju bez reči, dijamantskog nakita i glamuroznih haljina, održalo se u palati izrađenoj od zlata i dijamanata, a u Brunejima nisu mogli ništa manje ni očekivati kada se udaje sultanova mezimica.

Princeza Azemah (38) je osmo dete sultana i njegove bivše druge supruge Hajah Mariam i velika je zaljubljenica u sport, tačnije u polo u kojem se i sama takmiči. O njenom novopečenom suprugu zna se sasvim malo, tek da je sin sultanovog starijeg brata, princa Jefrija Bolkiaha od Bruneja.

Venčanje se sastojalo od sedam ceremonija i sve su organizovane u posebnoj palati. Među njima je bila i tradicionalna razmena poklona, uručenje kraljevskih obeležja, trodnevna svadbena ceremonija i svečani prijem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Fotografije s kraljevskog venčanja objavljene su na društvenim mrežama, a na njima se vide i spektakularne princezine venčanice, među kojima je i haljina ukrašena kristalima.

Pojavila se i u sivoj kombinaciji upotpunjenoj impresivnom dijamantskom ogrlicom s tri kamene suze u središnjem delu, a među tijarama koje je nosila bila je i spektakularna tijara Dajmond Hart koja pripada njenoj maćehi, kraljici Salehi.

Profimedia
 

Među brojnim zvanicama bio je i princ Matee, sultanov četvrti sin, koji se redovno nalazi na svetskoj listi najpoželjnijih neženja iz kraljevskih porodica, a koji, kao i sestra mu, igra polo, dok na Instagramu ima čak 2.1 milion pratilaca iz celog sveta.

Mladin mlađi brat je podelio i na društvenim mrežama neke kadrove sa venčanja, uz koje je dodao i opis.

- Tako sam srećan zbog moje starije sestre i Bahara - napisao je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateen (@tmski)

 

Podsetimo, sultan od Bruneja je postao monarh sa najdužim stažom na tom mestu, nakon smrti kraljice Elizabete II. On nije samo apsolutni monarh Bruneja i vrhovni vođa islamske vere, on je i premijer te zemlje, ministar finansija, spoljnih poslova i trgovine, nadzornik policije, ministar odbrane i komandant oružanih snaga.

Poseduje lično bogatstvo procenjeno na 27.7 milijardi dolara i time zauzima mesto na listi najbogatijih vladara na svetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike