Antisemitizam u porastu na Zapadu! Izraelski predsednik traži da EU obezbedi bezbedan život Jevreja

26.01.2023

14:02

0

Antisemitski diskurs se ne razvija samo u mračnim režimima, već i u srcu slobodnog, demokratskog Zapada"

Antisemitizam u porastu na Zapadu! Izraelski predsednik traži da EU  obezbedi bezbedan život Jevreja
Isak Hercog - Copyright Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Izraelski predsednik Isak Hercog upozorio je danas u Evropskom parlamentu, uoči obeležavanja godišnjice oslobođenja Aušvica, da je  antisemitizam u porastu u zapadnom svetu i pozvao EU da obezbedi da Jevreji mogu bezbedno da žive na kontinentu na kojem se dogodio holokaust.

Hercog je rekao da da bi zemlje i zvaničnici EU trebalo da iskoriste zakonodavstvo, obrazovanje i bezbednost da iskorene antisemitizam, prenosi AP. 

Morate da čitate znakove upozorenja, otkrijete simptome pandemije antisemitizma i borite se protiv nje po svaku cenu. Nažalost, slika je uznemirujuća. Duboko uznemirujuća. Antisemitski diskurs se ne razvija samo u mračnim režimima, već i u srcu slobodnog, demokratskog Zapada", naveo je on. 

On je ocenio da se antisemitizam širi "rekordnom brzinom" i upozorio da jedva da postoji vreme koje protekle između objavljivanja nekog viralnog snimka i fizičkog napada.

Međunarodni dan sećanja na holokaust obeležava se sutra, na dan kada su sovjetski vojnici oslobodili nacistički logor Aušvic, u kojem je ubijeno 1,1 miliona ljudi. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike