Novi skandal trese Vatikan! Seks žurka u britanskoj katedrali, i to za vreme lokdauna?! (FOTO)

23.01.2023

06:35

0

Autor: J. S. J.

U sklopu istrage o okolnostima pod kojima je Robert Birn podneo ostavku na mesto biskupa Heksama i Njukasla

Novi skandal trese Vatikan! Seks žurka u britanskoj katedrali, i to za vreme lokdauna?! (FOTO)
Vatikan - Copyright AP Photo

Najnoviji skandal potresa katoličku crkvu, a mračna strana Vatikana je opet u centru javnosti.

Naime, Vatikan istražuje navode o "seks-žurki" u britanskoj katedrali u Njukaslu koja se navodno dogodila tokom lokdauna za vreme pandemije kovida 19.

U sklopu istrage o okolnostima pod kojima je Robert Birn podneo ostavku na mesto biskupa Heksama i Njukasla, Rimokatolička crkva ispituje tvrdnje da je jedan od njegovih sveštenika pozvao vernike na privatnu žurku u svoje odaje, navodi Gardijan. 

 

 

Takođe, više ljudi se navodno žalilo da ih je otac Majkl Mekoj, đakon katedrale u Njukaslu, zvao na okupljanja kada ona nisu bila dozvoljena zbog lokdauna.

Neimenovani izvor je rekao za Sandej tajms da su podnete brojne žalbe u okviru informacija o seks-žurki koja se odigrala u sveštenikovim odajama u sklopu katedrale.

 

 

Inače, đakon Mekoj (57) se ubio 2021. godine nakon što je saznao da je predmet ustrage policije Nortambrije, koja radi na zaštiti dece i odraslih od seksualnog zlostavljanja.

Mekoja je postavio Birn 2019. godine. Iako nije bilo naznaka da je Birn prisustvovao seks-zabavi, on je podneo ostavku na mesto biskupa u decembru. Kao razloge je naveo to da su vernici "postali preterani teret".

Bonus video

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike