Neverovatne brojke iz Grčke: Prošle godine sprečen ulazak 260.000 migranata

21.01.2023

18:55

0

Grci takođe traže veću podršku Evropske unije

Neverovatne brojke iz Grčke: Prošle godine sprečen ulazak 260.000 migranata
Migranti - Copyright Profimedia

Grčka je tokom prošle godine sprečila ilegalan ulazak oko 260.000 migranata i uhapsila 1.500 trgovaca ljudima, izjavio je danas grčki ministar za zaštitu građana Takis ​​Teodorikakos.

Teodorikakos je razgovarao sa ambasadorima zemalja EU, kao i Švajcarske i Velike Britanije i zajedno su posetili granični zid na severoistoku Grčke.

Teodorikakos je podsetio 28 ambasadora da je granica Grčke ujedno i spoljna granica EU, napominjući da je zbog toga Atini potrebna podrška Unije i da mora postojati bliska saradnja i pravična podela dužnosti kada su u pitanju ilegalne migracije.

Agencija EU za zaštitu granica (Fronteks) dodeliće još 400 graničnih stražara u Grčkoj, od kojih 250 u februaru, postojećim snagama od 1.800 pripadnika, rekao je Teodorikakos.

Grčki čelični zid visine pet metara na granici sa Turskom na istoku preko reke Evros proteže se na više od 27 kilometara.

Grčka trenutno proširuje zid, dodajući deo od 35 kilometara sa krajnjim ciljem da ga proširi da bi pokrio veći deo granice od 192 kilometra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike