Ruski ambasador u SAD reagovao na planove Vašingtona: Uništićemo američko oružje, tako je bilo tokom Drugog svetskog rata, biće i sada!

19.01.2023

11:31

1

Antonov je naglasio da je "naivno verovati da Rusija neće reagovati na napade na sopstvenu teritoriju"

Ruski ambasador u SAD reagovao na planove Vašingtona: Uništićemo američko oružje, tako je bilo tokom Drugog svetskog rata, biće i sada!
Anatolij Antonov - Copyright AP Photo/Ivan Sekretarev, File

Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov obećao je da Oružane snage Rusije neće ostaviti bez odgovora napade na državnu teritoriju, uključujući Krim.

Antonov je ovim rečima reagovao na izjave zapadnih političara o brzim isporukama savremenih oklopnih vozila Ukrajini, kao i na izjavu portparola Stejt departmenta Neda Prajsa o prihvatljivosti primene američkog oružja u napadima na Krim.

- Moralo je svima postati očigledno: ma kakvo oružje da su Amerikanci ili NATO dostavili režimu (ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog), mi ćemo ga uništiti. Tako je bilo tokom Drugog svetskog rata, tako će biti i sada - rekao je Antonov.

Ruski ambasador je naglasio i da će pumpanje Ukrajine oružjem, uključujući američkim, samo dovesti do većih civilnih žrtava i pozivao je da se uvaže reči ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o nemogućnosti pobede nad Rusijom.

- Konstatujemo da retorika američkih zvaničnika postaje sve ratobornija. Stejt department izjavama koje su daleko od stvarnosti da je Krim deo Ukrajine, i da Oružane snage Ukrajine mogu da primene američko oružje za zaštitu svoje teritorije, zapravo, usmerava kijevski režim ka izvršavanju terorističkih akata u Rusiji - ocenio je Antonov i upozorio da rizici od eskalacije sukoba u tom slučaju postaju još veći.

- Naivno je verovati da Rusija neće odreagovati na napade na sopstvenu teritoriju - zaključio je Antonov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike