Prvi detalji pada helikoptera na vrtić u Ukrajini: U letelici bilo 9 osoba, među poginulima roditelji dece i prolaznici (VIDEO/FOTO)

18.01.2023

13:04

0

Od 25 hospitalizovanih desetoro su deca

Prvi detalji pada helikoptera na vrtić u Ukrajini: U letelici bilo 9 osoba, među poginulima roditelji dece i prolaznici (VIDEO/FOTO)
Copyright Profimedia

U padu helikoptera na zgradu vrtića u Brovariju u blizini Kijeva poginulo je najmanje 18 osoba, dok je povređeno 25, a sada su počeli da se pojavljuju i prvi detalji nesreće koja je usmrtila i tri zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine i troje dece.

Prema prvim informacijama, helikopter je pao u 8.20 po lokalnom vremenu, a u požaru koji je pad izazvao izgorela je zgrada Nacionalne službe za hitne situacije.

Vatra je ugašena tek sat vremena kasnije.

Helikopter koji je pao, Aerospatiale AS.332 Super Puma, Kijevu je poslala Francuska, navode ukrajinski mediji.

Letelica se srušila u dvorište vrtića, a na fotografijama sa mesta nesreće vide se njegovi razbacani delovi kao i oprema i igračke iz predškolske ustanove.

U samom helikopteru bilo je devet osoba: šest članova operativnog tima ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući ministra Denisa Monastirskog, kao i tri člana posade Državne hitne službe.

Zvaničnici su saopštili da je i dalje prerano pričati o uzroku pada helikoptera i da će istraga ispitati sve mogućnosti, dok je policija zamolila sve svedoke događaja da se jave.

Kirilo Timošenko, zamenik šefa predsedničke administracije, potvrdio je da je vožnja bila "povezana s poslom" ministra unutrašnjih poslova, a veruje se da se uputio na front, ali to nije zvanično potvrđeno.

Među žrtvama roditelji koji su dovodili decu u vrtić, ali i slučajni prilaznici, dok su neki od povređenih životno ugroženi. Od 25 hospitalizovanih desetoro su deca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike