Manila paralisana zbog tehničkih problema: Obustavljeni svi letovi, 56.000 putnika u haosu

01.01.2023

11:38

0

Ukupno 282 leta su kasnila, otkazana ili su preusmerena na druge regionalne aerodrome

Manila paralisana zbog tehničkih problema: Obustavljeni svi letovi, 56.000 putnika u haosu
Ogromna gužva na aerodromu u Manili - Copyright Profimedia

Filipinske vazduhoplovne vlasti obustavile su sve letove za Manilu i iz nje za Novu godinu zbog, kako je saopštila uprava aerodroma, tehničkih pitanja u vezi sa navigacionim sistemima za upravljanje vazdušnim saobraćajem, što je poremetilo planove putovanja za desetine hiljada putnika.

Ukupno 282 leta su kasnila, otkazana ili su preusmerena na druge regionalne aerodrome, čime je bilo pogođeno 56.000 putnika na međunarodnom aerodromu u Manili.

Do jutros je sistem delimično obnovljen, tako da je manji broj letova ponovo uspostavljen.
U saopštenju se navodi da su uvedeni protokoli za hitne slučajeve za rešavanje nastale situacije da bi se omogućilo da se letovi nastave što je pre moguće.

"Filipini erlajns" je saopštio da je nekoliko letova bilo preusmereno, otkazano i odloženo i savetovao je putnicima da provere status putovanja pre nego što krenu na aerodrom. 

Filipinski avio-prevoznik "Sebu Pacifik" saopštio je da je nestala struja u filipinskom centru za upravljanje vazdušnim saobraćajem.

Profimedia
 

Niskotarifni prevoznik je naveo da nudi putnicima letova zakazanih između nedelje i ponedeljka u 4 sata fleksibilne opcije, uključujući besplatnu ponovnu rezervaciju i pretvaranje karata u putne vaučere za buduću upotrebu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike