Obilne kiše napravile pakao na Filipinima: Poginulo 25 osoba, za 26 se traga (FOTO)

28.12.2022

09:51

0

Autor: 24sedam

Spasilački timovi nastavljaju potragu za 26 nestalih osoba u devet provincija

Obilne kiše napravile pakao na Filipinima: Poginulo 25 osoba, za 26 se traga (FOTO)
Poplave na Filipinima - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Obilne padavine tokom vikenda izazvale su klizišta i poplave na Filipinima u kojima poginulo najmanje 25 osoba, saopštila je filipinska nacionalna agencija za katastrofe.

Spasilački timovi nastavljaju potragu za 26 nestalih osoba u devet provincija u toj zemlji. Veruje se da su oni nestali za vreme nepogoda, prenosi Rojters.

 

 

- Spasilačke misije se nastavljaju, a najveći teret je na oblaskoj straži, s obzirom na to da su većina nestalih ribari - izjavio je Dijego Agustin Marijano iz agencije za katastrofe.

Agencija navodi da je poplavljeno više od 300 naselja i da je prijavljeno do 20 klizišta, što je dovelo do evakuacije više od 80.000 stanovnika.

Pored toga što su ove poplave i klizišta izazvale obilne kiše, smatra se da su glavni uzroci ovih nepogoda na Filipinima tajfuni i tropske oluje, kojih u tom području bude oko 20 u toku godine, prenosi Rojters.

 

 

Državna meteorološka agencija saopštila je da će se povremene slabe do umerene kiše nastaviti u centralnim i južnim oblastima do četvrtka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike