Iran zapretio Jermeniji i Azerbejdžanu: Meci i rakete pogađaju naše područje, vodite računa

15.10.2020

20:15 >> 14:12

0

Autor: A. Bulatović

Iran zapretio Jermeniji i Azerbejdžanu: Meci i rakete pogađaju naše područje, vodite računa
Copyright AP Photo/Karen Mirzoyan

Iran je upozorio da će preduzeti recipročne mere ako se borbe između njegovih suseda Jermenije i Azerbejdžana preliju i ugroze sigurnost preko granica.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Rahmani Fazli pozvao je dve zemlje da obuzdaju borbe nakon što su krajem prošlog meseca izbili sukobi zbog dugogodišnjeg rata oko regije Nagorno-Karabah.

– Neki meci i rakete pogodili su područja Irana, a mi smo ih podsetili da treba da preuzmu bolju kontrolu, a ako se tako nastavi, daćemo im mnogo jače upozorenje i po potrebi preduzeti mere – rekao je.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova takođe je pozvalo obe zemlje da odmah proglase prekid vatre, navodi se u “tvitu” portparola ministarstva.

Ranije u ponedeljak, raketa iz borbi sletela je u selo na severozapadu Irana, u blizini dela granice koji prolazi duž Jermenije i Azerbejdžana. Srećom, nije prouzrokovala značajniju štetu.

Iranska severozapadna teritorija uglavnom je naseljena etničkim Azerima koji su najveća manjina u zemlji. Provincije Zapadni Azerbejdžan, Istočni Azerbejdžan i Ardabil dele granice sa Azerbejdžanom, Jermenijom i Turskom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike