Putin naložio tajnim službama: Oštro suzbiti delovanja stranih obaveštajnih službi, brzo identifikovati izdajnike, špijune i diverzante

19.12.2022

22:50

0

Autor: 24sedam

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je specijalnim službama da drže pod stalnom kontrolom mesta masovnog okupljanja građana,...

Putin naložio tajnim službama: Oštro suzbiti delovanja stranih obaveštajnih službi, brzo identifikovati izdajnike, špijune i diverzante
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je specijalnim službama da drže pod stalnom kontrolom mesta masovnog okupljanja građana, strateške objekte saobraćajne i energetske infrastrukture.

- Sada je potrebna maksimalna koncentracija, koncentracija snaga kontraobaveštajnih agencija, uključujući vojnu. Moramo oštro suzbiti delovanja stranih obaveštajnih službi, brzo identifikovati izdajnike, špijune i diverzante -  navodi se u Putinovom obraćanju službenicima Državne bezbednosti, koja obeležava 20. decembar kao svoj dan.

On je istakao da treba pojačati i rad pogranične službe FSB.

- Državna granica je najvažniji, ključni obod za osiguranje bezbednosti zemlje i ona mora biti pouzdano pokrivena. Pokušaji njenog narušavanja moraju se brzo i efikasno zaustavljati, korišćenjem raspoloživih snaga i sredstava, uključujući mobilne jedinice i specijalne snage - dodao je šef ruske države.


Situacija u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška i snage bezbednosti u novim regionima Rusije moraju učiniti sve da obezbede maksimalnu bezbednost, poštovanje prava i sloboda građana, rekao je Putin, prenele su RIA Novosti.



- Posebno želim da istaknem jedinice bezbednosnih agencija koje su počele da deluju u novim regionima Rusije. Da, teško vam je sada, situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška. Ali ljudi koji tamo žive se nadaju vama, vašoj zaštiti -  istakao je on.

Predsednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbednost građana i zaštite njihova prava i slobode.

Takođe je obećao da će nove jedinice opremiti savremenom opremom i naoružanjem i da će obezbediti iskusan kadar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike