Muhamed bin Salman posredovao u razmeni Britni Grajner i Viktora Buta

08.12.2022

20:40

0

Grajnerova je nakon puštanja na slobodu doputovala u Abu Dabi privatnim avionom iz Moskve, a But je privatnim avionom doleteo iz Vašingtona

Muhamed bin Salman posredovao u razmeni Britni Grajner i Viktora Buta
Viktor But i Britni Grajner - Copyright AP Photo/Apichart Weerawong, left, and Alexander Zemlianichenko, File

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed i krunisani princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman, posredovali su u pregovorima za razmenu američke košarkašice Britni Grajner i bivšeg ruskog trgovca oružjem Viktora Buta, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su danas objavile dve zemlje.

- Uspešno posredovanje predstavlja odraz obostranog čvrstog prijateljstva između naše dve zemlje i SAD i Ruske Federacije - stoji u saopštenju, u kome je naglašena i "važna uloga rukovodstva dve bratske zemlje koje su promovisale dijalog između svih strana".

Bandar Aljaloud/Saudi Royal Palace via AP, File
Princ Muhamed bin Salman

Grajnerova je nakon puštanja na slobodu doputovala u Abu Dabi privatnim avionom iz Moskve, a But je privatnim avionom doleteo iz Vašingtona.

Kako navodi Rojters, posredovanje arapskih zemalja u pregovorima predstavlja pokušaj tih zemalja da pokažu da njihove veze sa Rusijom mogu biti od koristi Vašingtonu, koji je ranije optužio zalivske proizvođače nafte da su stali na stranu Rusije, kada je OPEK+ u oktobru odlučio da smanji proizvodnju nafte.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike