Mask pitao tviteraše da li treba da nastavi da vodi kompaniju: Rekao da će poštovati rezultate ankete!

19.12.2022

08:59

0

On je prošlog meseca izjavio pred američkim sudom u Delaveru da će smanjiti svoje angažovanje na Tviteru

Mask pitao tviteraše da li treba da nastavi da vodi kompaniju: Rekao da će poštovati rezultate ankete!
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Vlasnik i izvršni direktor Tvitera, Ilon Mask, pokrenuo je anketu sa pitanjem da li treba da se povuče sa mesta šefa kompanije naglašavajući da će poštovati rezultat izjašnjavanja.

Glasanje koje je počelo u nedelju, trebalo bi da traje do oko 11:20 časova danas, a milijarder nije izneo detalje o tome kada bi se povukao iz rukovodstva Tvitera ako rezultati ankete to pokažu.

Odgovarajući na komentar jednog od korisnika Tvitera o mogućoj promeni  na mestu generalnog direktora, Mask je saopštio da „nema naslednika“.

On je prošlog meseca izjavio pred američkim sudom u Delaveru da će smanjiti svoje angažovanje na Tviteru i eventualno naći nekog drugog ko bi preuzeo rukovođenje kompanijom.

Novo izjašnjavanje korisnika dolazi nakon što je kompanija Tviter saopštila juče da će ukloniti naloge koji su kreirani isključivo s ciljem promocije drugih društvenih platformi i sadržaja koji sadrže linkove ili korisnička imena rivalskih društvenih medija.

Taj potez će uticati na sadržaje poput Fejsbuka i Instagrama u okviru kompanije Meta, kao i platformi Mastodon, Truth social ili Trajbel.

Nekoliko minuta pre izjašnjavanja, Mask se izvinio i objavio na Tviteru: "Ubuduće će se glasati pre velikih promena politike“.

Nekoliko sati kasnije, Tviter je započeo anketu tražeći od korisnika da se izjasne da li platforma treba da ima politiku koja ne dozvoljava naloge za promociju drugih društvenih mreža.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike