Beloruska armija u pripravnosti: Lukašenko lično kontroliše pokrete jedinica, očekuju opasnost sa Zapada!

18.12.2022

21:45

0

Ranije je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti istakao da su borbene snage Belorusije spremne da reaguju

Beloruska armija u pripravnosti: Lukašenko lično kontroliše pokrete jedinica, očekuju opasnost sa Zapada!
Aleksandar Lukašenko lično kontroliše beloruske jedinice - Copyright Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Profimedia

Komanda beloruske vojske drži sve jedinice u stalnoj pripravnosti, izjavio je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije general-potpukovnik Aleksandar Voljfovič.

On je napomenuo da se u Sredozemnom i Baltičkom moru nalazi više od 20 ratnih brodova, dve nuklearne podmornice, dva nosača aviona, kao i više od 350 krstarećih raketa na moru i kopnu, koje imaju za cilj zapadne oblasti Rusije i celu teritoriju Belorusije.

- U skladu sa tim informacijama mi planiramo odbranu naše zemlje i jedinice Oružanih snaga držimo u pripravnosti. I predsednik lično kontroliše stanje jedinica - rekao je Voljfovič televiziji Belarus 1.

Prošle nedelje je pored granice sa Belorusijom održano oko pet vežbi na teritoriji Poljske, Litvanije i Letonije. Neposredno pored granica Belorusije se nalazi deset bataljona taktičkih grupa koje su u stalnoj pripravnosti.

- Mi svoje taktičke grupe moramo da držimo u pripravnosti i da ih proveravamo kako bismo bili sigurni da će naše Oružane snage biti spremne da uzvrate i brane teritoriju Republike Belorusije - podvukao je beloruski general.

Ranije je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti istakao da su borbene snage Belorusije spremne da reaguju na tešku vojno-političku situaciju u istočnoevropskom regionu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike