Porodica nudi 35 miliona dolara za hvatanje ubice: Milijarder i njegova žena misteriozno stradali, ni posle 5 godina se ne zna istina

18.12.2022

16:13

0

Autor: N. Pavlović

Smrt Berija i Hani Šerman jedna je od velikih misterija

Porodica nudi 35 miliona dolara za hvatanje ubice: Milijarder i njegova žena misteriozno stradali, ni posle 5 godina se ne zna istina
Beri i Hani Šerman - Copyright Profimedia

Smrt kanadskog bračnog para, Berija (75) i Hani (70) Šerman, bila je obavijena misterijom od samog početka.

Agent za nekretnine koji je 15. decembra 2017. pokazivao njihovu vilu u Torontu je pronašao tela Šermanovih. Bili su potpuno obučeni, pored bazena. Nalazili su se u sedećem položaju, a oko vratova su im bili kaiševi zavezani za ogradu bazena.

Niko od njihovih prijatelja ili saradnika se nije čuo sa njima oko dva dana, a u kući nije bilo znakova provale.

Priča je vrlo brzo uznemirila Toronto, a policija je smatrala da je njihova smrt sumnjiva.

Šerman je bio osnivač kanadskog farmaceutskog giganta "Apoteksa", a njegova supruga se bavila dobrotvornim radom. Bili su jedan od najbogatijih parova Kanade. U vreme smrti, Forbs je Šermanovo bogatstvo procenio na 3 milijarde dolara.

Međutim, pet godina nakon zločina nije pronađen ubica niti je utvrđen motiv zločina.

Njihov sin je ponudio dodatnih 25 milona dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja osumnjičenog tako da je ukupna nagrada 35 miliona dolara.

- Ove nedelje se obeležila 5. godišnjica otkad su moji roditelji ubijeni u svom domu. Svaki dan od tada je noćna mora. Bio sam preplavljen bolom, tugom i gubitkom i ta osećanja se samo gomilaju. Zatvaranje ovog poglavlja neće biti moguće dok se oni odgovorni za ovaj zli čin ne privedu pravdi - rekao je Džonaton Šerman.

U početku se mislilo da se radilo o samoubistvima.

- Jedine opcije su bile dvostruko samoubistvo, ubistvo i samoubistvo ili dvostruko ubistvo - rekla je detektivka Suzan Gomes.

Šermanovi su bili poznati u kanadskim poslovnim i političkim krugovima. Sahrani su prisustvovale hiljade ljudi, uključujući i premijera Džastina Trudoa.

Sin Džonaton je tokom govora napomenuo da ne veruje u priče o samoubistvu. Šest nedelja nakon pronalaska tela, policija je najavila da ponovo pregleda dokaze koji pokazuju da se radi o ubistvu.

Profimedia
Beri Šerman

Policija je pretražila njihove nekretnine, proveravala finansijske motive, ali nikada nije ništa mogla da utvrdi. 

Tokom godina, Šerman je tužio desetine ljudi. Poslednjeg dana kada su ga videli živog, podneo je tužbu protiv osobe za koju je smatrao da ga je prevarila za 150.000 dolara. Bio je poznat po pozajmljivanju novca prijateljima i rođacima i ulaganju u druge poslovne poduhvate.

Pošto nije bilo znakova provale, moguće je da je neko imao ključeve ili je imao pristup kutiji u kojoj su se nalazili. Možda su počinioca Šermanovi poznavali, pa su ga pustili u kuću.

Gomesova je tada pozvala potencijalne svedoke da istupe u javnost.

Tek prošle godine je došlo do malog pomaka u istrazi kada je policija objavila snimak nepoznate osobe koja je snimljena u naselju Šermanovih u noći zločina. Zatražena je pomoć građana u identifikaciji ove osobe, ali se do sada ništa značajno nije saznalo.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike