Haos u Brazilu: Pristalice Bolsonara pokušale upad u policijske prostorije, bukte vozila na sve strane (VIDEO/FOTO)

13.12.2022

07:12

0

Specijalci pod punom opremom hitno su u ponedeljak prebačeni u sedište Federalne policije kao podrška

Haos u Brazilu: Pristalice Bolsonara pokušale upad u policijske prostorije, bukte vozila na sve strane (VIDEO/FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Pristalice odlazećeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara sukobile su se sa policijom, kada su zapalile nekoliko vozila i navodno pokušale da upadnu u sedište federalne policije u glavnom gradu Braziliji.

-Pljačkanje i pokušaj upada u zgradu federalne policije u Braziliji su neprihvatljivi", izjavio je Flavio Dino, budući ministar pravde i javne bezbednosti u vladi novoizabranog predsednika Luiza Injasija Lule da Silve.

 

 

Specijalci pod punom opremom hitno su u ponedeljak prebačeni u sedište Federalne policije kao podrška, a pripadnici snaga bezbednosti su morali da koriste šok bombe i gumene metke kako bi odvratili demonstrante, izvestili su lokalni mediji.

 

 

Policija je i tokom jučerašnjeg dana blokirala nekoliko bulevara i ulica širom Brazilije, demonstranti su na drugim mestima zapalili najmanje jedan autobus, a primećeni su kako postavljaju i metalne barijere, navodi AP.

Nakon što je Bolsonaro izgubio izbore od da Silve 30. oktobra, njegove pristalice organizovale su proteste širom zemlje.

 

Tokom jučerašnjeg dana nadležmi izborni organ izdao je zvaničnu potvrdu izborne pobede Luli da Silvi na predsedničkim izborima.

Ranije je savezni izborni sud odbacio žalbu partije odlazećeg predsednika Žaira Bolsonara, koja je iznela primedbu na regularnost tokom drugog kruga predsedničkih izbora održanih u oktobru. 

Zbog svrgavanja bivšeg lidera Pedra Kastilja neredi su i u Peruu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike