Otkriveno ko je "dečak iz kutije": Misterija rešena posle 65 godina, ali se istraga nastavlja (VIDEO)

12.12.2022

22:30

0

Autor: N. Pavlović

Zarelijevo telo je pronađeno u kartonskoj kutiji pokraj puta

Otkriveno ko je "dečak iz kutije": Misterija rešena posle 65 godina, ali se istraga nastavlja (VIDEO)
Copyright AP Photo/Matt Rourke

Policajci Filadelfije su posle više od 6 decenija konačno utvrdili identitet "dečaka iz kutije" čije je telo pronađeno u februaru 1957. u Filadelfiji.

Radi se o Džozefu Augustusu Zareliju (4).

Zarelijevo telo je pronađeno u kartonskoj kutiji pokraj puta. Detektivi su decenijama pokušavali da utvrde identitet dečaka i njegovog ubice. Ove godine su imali uspeha samo zahvaljujući genealozima koji su uz pomoć DNK pronašli potencijalne srodnike, a potom su policajci konačno našli njegovu krštenicu.

AP Photo/Matt Rourke
Dečakov grob

Misterija je zaokupila pažnju američke javnosti još pedesetih godina prošlog veka. Dečak je pronađen čist i sveže ošišan, ali je bio gasno izubijan. Policija je procenila da je imao između 3 i 7 godina.

Slike nepoznatog deteta, sa ožiljcima na licu i otečenim očima, preplavile su novine širom zemlje. Ogrebotine, modrice i ožiljke je imao po peti, bradi i preponama.

U medijima je bio poznat kao "dečak iz kutije" i "nepoznato dete Amerike". U to vreme su detektivi kucali na vrata skoro svakog doma u Filadelfiji, ali niko nije znao ko su njegovi roditelji.

Istraga ubistva je i dalje u toku.

Profimedia
 

Policija je saopštila da su dečakovi roditelji mrtvi, ali nisu hteli da objave njihova imena.

- Džozef ima brojne srodnike i sa majčine i očeve strane koji su i dalje živi i iz poštovanja prema njima, ove informacije će ostati poverljive - navodi se.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike